Smoked Oyster Carpet Bagger Steak with Rosti & Gremolata Butter

Καπνιστό στρείδι Μπριζόλα Carpet Bagger με βούτυρο Rosti & Gremolata

Sandra Tate

Τι καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τα στρείδια;

Ingredients

(Σερβίρει 2)

για το απλό δικαστήριο:

100 ml λευκό κρασί

μικρό ματσάκι μαϊντανό & θυμάρι

φέτα λεμόνι

6 στρείδια

μια φέτα 400g ribeye ή sirlon, μπριζόλα (πρέπει να έχει πάχος 3 εκ.)

για το βούτυρο γκρεμολάτα:

50 γρ βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη σε πολτό

για το rosti:

1 μέτρια/μεγάλη πατάτα

Preparation

Η πρότασή μου είναι να αγοράσετε μια ντουζίνα, να σερβίρετε 6 au naturelle ως ορεκτικό και να καπνίσετε τα υπόλοιπα 6 για να φτιάξετε ένα πλούσιο δείπνο με καπνιστό στρείδι και ribeye 'carpet bagger steak'.

Ίσως το πιο κλασικό παράδειγμα «σερφ και χλοοτάπητα» φαγητού.

Για αυτό, τα στρείδια σας μαγειρεύονται για λίγο σε ένα απλό μπουγιόν προτού καπνιστούν διακριτικά δρυς.

Στη συνέχεια σπρώχνονται απαλά μέσα στη μπριζόλα, η οποία επίσης ψήθηκε για λίγο.

Έσωσα δύο καπνιστά στρείδια για να κάτσω καβάλα στη μπριζόλα, μαζί με λίγο ζωηρό βούτυρο γκρεμολάτα.

Και να ακολουθήσει; Καλά...

Μέθοδος για το κάπνισμα των στρειδιών:

Αφαιρέστε προσεκτικά τα στρείδια από το κέλυφός τους και ξεπλύνετε κάθε ίχνος άμμου ή κελύφους, αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα πολύ μικρό ταψί τοποθετούμε τα υλικά του μπουγιόν και προσθέτουμε 100 ml νερό.

Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.

Ρίξτε τα στρείδια στο ποτό και ψήστε τα απαλά για όχι περισσότερο από ένα λεπτό.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αλείψτε τα με ελαφρύ ελαιόλαδο για να μην στεγνώσουν.

Τώρα καπνίστε τα κρύα, με μπισκότα βελανιδιάς τοποθετημένα στη στοίβα Bradley Smoker, για 15 λεπτά (ή έως και 30 λεπτά αν θέλετε πιο έντονη γεύση).

Αφαιρέστε, τυλίξτε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Φτιάξτε το βούτυρο γκρεμολάτα ψιλοκόβοντας το ξύσμα λεμονιού, τον πελτέ σκόρδου και τον μαϊντανό μαζί και μετά πιέστε αυτό και το χυμό λεμόνι στο βούτυρο με την επίπεδη πλευρά ενός μαχαιριού κουζίνας. Τυλίγουμε σε κύλινδρο και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τρίψτε την πατάτα και βράστε για 12 λεπτά.

Στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει τόσο όσο για να το χειριστείτε, στη συνέχεια σπρώξτε το δέρμα με τους αντίχειρες και τρίψτε το σε ένα μπολ.

Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και 25 γραμμάρια από το βούτυρο γκρεμολάτα που φτιάξατε.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πατάτας σε 2 σχήματα ρόστι σε λαδωμένο ταψί φούρνου.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά να ροδίσουν.

Ενώ το ρόστι ψήνεται, κόψτε μια σχισμή στο πλάι της μπριζόλας για να κάνετε μια τσέπη αρκετά μεγάλη για να πάρετε 4 καπνιστά στρείδια (σπρώξτε τα απαλά προς τα μέσα).

Αλείφουμε την επιφάνεια της μπριζόλας με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε ένα βαρύ τηγάνι ή τηγάνι στη φωτιά και το ζεσταίνουμε να καπνίσει και στη συνέχεια ψήνουμε τη μπριζόλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (για να είναι σπάνια έως μέτρια).

Ξεκουράστε τη μπριζόλα για 5-6 λεπτά πριν κόψετε το χαλί σε δύο χοντρά μισά, το καθένα από τα οποία περιέχει 2 καπνιστά στρείδια.

Δουλεύοντας γρήγορα τώρα, σερβίρετε μια μπριζόλα χαλί μπριζόλα καβάλα σε ζεστά πιάτα.

Συμπληρώστε το καθένα με τα υπόλοιπα στρείδια καπνού και έναν δίσκο βούτυρο γκρεμολάτα.

Σερβίρετε αμέσως με πράσινα λαχανικά και φύλλα ρόκας.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now