Γαλλική σούπα κρεμμυδιού με καπνιστή Γούδα Συνταγή
Το καπνιστό τυρί Gouda λειτουργεί καλά με τις ισχυρές γεύσεις αυτής της κλασικής γαλλικής σούπας. Μια μεγάλη πρόταση για αυτές τις κρύες χειμερινές μέρες. Και είναι έτοιμο σε μία ώρα, αν έχετε ήδη το καπνιστό τυρί.
Ingredients
¼ Κύπελλο βούτυρο
5 μεγάλα κρεμμύδια - ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
⅓ Φλιτζάνι λευκό κρασί
8 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες 1 ίντσας
1 ⅓ φλιτζάνια καπνιστό τυρί Γκούντα, τριμμένο
Preparation
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Ανακατεύετε συχνά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 40-60 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό στο τηγάνι για να μην καούν τα κρεμμύδια.
Ρίξτε το αλεύρι και μαγειρέψτε άλλα λίγα λεπτά.
Χτυπάμε σταδιακά το κρασί και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε να σιγοβράσει. Αφήνουμε τη σούπα να ψηθεί για άλλα 30 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F.
Ρίξτε τη σούπα σε 6-8 μπολ κατάλληλα για φούρνο, αφήνοντας αρκετό χώρο για φέτες ψωμιού.
Τοποθετήστε μια φέτα μπαγκέτα πάνω από κάθε μπολ σούπας. Πασπαλίστε το τριμμένο καπνιστό gouda πάνω από τις μπαγκέτες ομοιόμορφα ανάμεσα στα μπολ.
Τοποθετήστε τα μπολ της σούπας σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως.
Με Στηβ Σίλκα