Καπνιστό Tempeh Συνταγή
Οι Δευτέρες χωρίς κρέας δεν χρειάζεται να είναι ήπια. Εδώ είναι μια μεγάλη συνταγή χορτοφαγίας που είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει όλους στο σπίτι!
Ingredients
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
8 ουγγιές. Μπλοκ τέμπε
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μεσκίτι
Preparation
Κόβουμε το τέμπε σε μακριές λωρίδες, σαν λωρίδες μπέικον.
Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη τσίλι και τη σκόνη σκόρδου για να φτιάξετε τη μαρινάδα.
Τοποθετήστε τις λωρίδες τέμπε σε μια σακούλα και ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω.
Σφραγίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, προθερμάνετε το καπνιστή στους 200°F με μπισκότα με γεύση Mesquite.
Αφαιρέστε τις λωρίδες tempeh από την άλμη και τοποθετήστε τις σε μια σχάρα.
Τοποθετούμε σε καπνιστή και καπνίζουμε για 1-2 ώρες, αναποδογυρίζοντας στη μέση.
Αφαιρέστε από το κάπνισμα και σερβίρετε όπως θα κάνατε με μπέικον – τηγανητό με πρωινό ή σε σπιτικό Mac n' Cheese!