Smoked Chicken and Black Bean Nachos Recipe
Movie night favorite! This Smoked Chicken and Black Bean Nachos recipe is easy to make and will shake up your routine.
Ingredients
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ Τsp άλας
2 Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κρεμμύδι - κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά - σε κύβους
1 Κονσέρβα μαύρα φασόλια - στραγγισμένα
1 κονσέρβα μαύρες ελιές - στραγγισμένες
3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (τσένταρ ή/και monterey jack)
1 μεγάλη σακούλα τσιπς τορτίγιας (περίπου 500 γρ.)
Preparation
Ρυθμίστε τον καπνιστή στο 250ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών και στα δύο στήθη κοτόπουλου.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στη σχάρα καπνιστών και βάλτε τη σχάρα στο καπνιστή Bradley. Καπνίζετε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165ºF, περίπου 2½ ώρες.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο ή το γκριλ στους 400ºF.
Απλώστε τσιπς τορτίγιας σε ένα ταψί ή πέτρα πίτσας.
Πάνω στα τσιπς τορτίγιας πασπαλίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, την πιπεριά, το κοτόπουλο, τα μαύρα φασόλια, τις μαύρες ελιές και το τριμμένο τυρί.
Το βάζουμε στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
Σερβίρετε ζεστό.