Smoked ice cream

Καπνιστό Παγωτό κανέλας Σπιτικό



Υπέροχη συνταγή καλοκαιριού! Το καπνιστό παγωτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές καλοκαιρινό. Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική συνταγή κανέλας τώρα.

Ingredients

1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

1-1 ½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

8 κρόκοι αυγών

¾ φλιτζάνι χρυσαφένια ζάχαρη

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

3 ξυλάκια κανέλας

2 κ.γ βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Preparation

Κρύος καπνός 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα με μπισκότα Bradley Hickory για 1,5 ώρα. Καπνίζετε την κρέμα σε ένα ταψί αλουμινίου μιας χρήσης τοποθετημένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί γεμάτο με πάγο, για να διατηρηθεί η κρέμα δροσερή

Αφαιρέστε την κρέμα από το καπνιστή και αφήστε την να κρυώσει σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο

Συνδυάστε την καπνιστή κρέμα με φρέσκια κρέμα για γεύση, μέχρι να έχετε 2 φλιτζάνια κρέμα (κατέληξα να χρησιμοποιήσω ½ φλιτζάνι καπνιστή κρέμα και 1 ½ φλιτζάνι φρέσκια κρέμα)

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε

Τοποθετήστε τα ξυλάκια κανέλας στο μείγμα κρέμας για να βράσουν και ζεστάνετε στους 170°F, ανακατεύοντας συχνά

Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε με βανίλια και αλάτι, δοκιμάστε την κρέμα για να δείτε αν η γεύση της κανέλας είναι αρκετά δυνατή (αν θέλετε λίγη ακόμα γεύση κανέλας, προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα σε αυτό το στάδιο)

Στραγγίζουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη μέχρι η θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη από 45°F, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα

Προσθέστε κρέμα στην παγωτομηχανή σας (ακολουθήστε τις οδηγίες της παγωτομηχανής σας!)