Καπνιστό Μηλόπιτα Συνταγή
Δεν θα ξεκινήσατε την ημέρα σας με επιδόρπιο αν είχατε κάποια κρέμονται γύρω από την κουζίνα;
Ingredients
Η κρούστα της πίτας:
(Αυτό κάνει μια κρούστα πίτας)
1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ Σύρμα φλιτζανιού
¼ Φλιτζάνι κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
Γέμισμα μήλου:
5 Μήλα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κγ βανίλια
Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται:
P10 Bradley Smoke
Αντικολλητικά χαλάκια
Πτυσσόμενο τραπέζι Bradley
Ρύθμιση καπνιστή Bradley:
Χρόνος μαγειρέματος: 95 λεπτά
Θερμοκρασία: 320ºF ή 160°C
Ξύλο: Μήλο
Χρόνος καπνού: 20 λεπτά (προαιρετικά)
Preparation
Σε ένα μπολ προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και ½ φλιτζάνι λίπος και ανακατεύουμε με ένα κουπάτ. Στη συνέχεια, προσθέστε ¼ φλιτζάνι κρύο νερό, 1 κουτ. ξύδι, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρούστα. Προσοχή να μην ανακατευτεί υπερβολικά.
Χρησιμοποιώντας μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και τη δίνουμε σε κυκλικό σχήμα.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί της πίτας και κόψτε τυχόν κομμάτια που είναι πολύ μακριά ή βγαίνουν από το ταψί σας.
Με έναν αποφλοιωτή, ξεφλουδίζουμε κάθε μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φροντίστε να αφήσετε έξω τον πυρήνα και τους σπόρους (αυτοί δεν θα έχουν πολύ καλή γεύση).
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κ.σ. τέσσερα, 1 κουτ. κανέλα, 1 κουτ. βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέστε τη γέμιση πίτας στο ταψί για πίτα και καλύψτε με άλλη μια κρούστα πίτας. Τσιμπήστε την κρούστα της πίτας σε όλο το τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας.
Κάνουμε 4 σχισμές στο κέντρο της κρούστας.
Τοποθετήστε στο Bradley Smoker στο 320ºF (160°C) για 1 ώρα και 35 λεπτά.
Ψύξτε για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, απολαύστε!