Smoked almond dark chocolate bark

Καπνιστό σκούρο σοκολάτα Φλοιός αμυγδάλου Συνταγή



Μια απόλαυση που είναι το τέλειο μείγμα γλυκού και αλμυρού, καθώς και καπνιστό χαστού και πλούσια μαύρη σοκολάτα.

Ingredients

Για το κάπνισμα των αμυγδάλων:

1 φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

2 φλιτζάνια ολόκληρα ωμά αμύγδαλα

Μπισκότα Bradley Smoker Hickory

Για την παρασκευή του φλοιού:

½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 λίβρα μαύρη σοκολάτα

Πρέζα χοντρό θαλασσινό αλάτι

Preparation

Ανακατέψτε το αλάτι και το νερό μαζί.

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε άλμη όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφαιρέστε από την άλμη και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

Καπνίζετε αμύγδαλα με μπισκότα Bradley Smoker Hickory για 60 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να έχουν σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα (περίπου 5 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα με το μείγμα ζάχαρης.

Περιχύνουμε με silpat ή ταψί με λαδόκολλα, κρατώντας τα αμύγδαλα χωριστά το ένα από το άλλο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφαιρέστε μόλις σκληρύνει η επικάλυψη ζάχαρης.

Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε διπλό λέβητα, ανακατέψτε τα καπνιστά αμύγδαλα και περιχύστε με silpat ή ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Ψύξτε για τουλάχιστον 3 ώρες, στη συνέχεια κόψτε σε χοντρά κομμάτια και σερβίρετε.