Smoked Garlic Scape Pesto

Καπνιστό Σκόρδο



Τα σκόρδο είναι τα στελέχη του φυτού σκόρδου και έχουν μια πιο ήπια γεύση από το σκόρδο. Συνήθως είναι ψητά ή γίνονται σε πέστο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει και τις δύο ιδέες σε μια καπνιστή σάλτσα που μπορεί να πεταχτεί με ζυμαρικά, να εξαπλωθεί σε σάντουιτς, να χρησιμοποιείται ως σάλτσα πίτσας ή να γαρνίρει μια σούπα. Για μια διαφορετική παραλλαγή, δοκιμάστε έναν διαφορετικό τύπο καρύδια, όπως πεύκα ή κάσιους, αντί για αμύγδαλα.

Ingredients

1 κιλό σκόρδο

½ φλιτζάνι αμύγδαλα

½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι πιπέρι

Preparation

Η φέτα διαχωρίζεται κατά μήκος.

Κρύος καπνός τα σκηνικά με μπισκότα μήλου Bradley Smoker για 2 ώρες (τα τοπία θα έχουν κιτρινίσει ελαφρώς).

Κόψτε τα κέικ σε κομμάτια 1 ίντσας.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια.

Προσθέστε το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μετά πολτοποιήστε.

Προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.