Καπνιστό Σκόρδο
Τα σκόρδο είναι τα στελέχη του φυτού σκόρδου και έχουν μια πιο ήπια γεύση από το σκόρδο. Συνήθως είναι ψητά ή γίνονται σε πέστο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει και τις δύο ιδέες σε μια καπνιστή σάλτσα που μπορεί να πεταχτεί με ζυμαρικά, να εξαπλωθεί σε σάντουιτς, να χρησιμοποιείται ως σάλτσα πίτσας ή να γαρνίρει μια σούπα. Για μια διαφορετική παραλλαγή, δοκιμάστε έναν διαφορετικό τύπο καρύδια, όπως πεύκα ή κάσιους, αντί για αμύγδαλα.
Ingredients
1 κιλό σκόρδο
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Preparation
Η φέτα διαχωρίζεται κατά μήκος.
Κρύος καπνός τα σκηνικά με μπισκότα μήλου Bradley Smoker για 2 ώρες (τα τοπία θα έχουν κιτρινίσει ελαφρώς).
Κόψτε τα κέικ σε κομμάτια 1 ίντσας.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μετά πολτοποιήστε.
Προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.