The Perfect Smoked Duck Breast Recipe

ο Τέλεια καπνιστή πάπια Συνταγή στήθους



Το μυστικό για να φτιάξετε αυτή την τέλεια συνταγή στήθους καπνιστών πάπιας βρίσκεται στη μαρινάδα. Ο χυμός μήλου είναι η εγγύηση ότι το κρέας θα αποδειχθεί ζουμερό και τρυφερό. Σερβίρετε από μόνο του. Ή δοκιμάστε να φτιάξετε σάντουιτς, σαλάτα, τυλίξτε ή σερβίρετε σε ζυμαρικά.

Ingredients

2 Στήθη πάπιας χωρίς κόκαλα

2 φλιτζάνια χυμό μήλου

1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι ξερό βασιλικό

½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Preparation

Ανακατεύουμε μαζί το χυμό με όλο το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η ζάχαρη.

Τοποθετούμε την πάπια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την άλμη. Γυρίστε την πάπια μερικές φορές και καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για 4 ώρες

Τοποθετήστε το στήθος πάπιας σε μια σχάρα καπνιστών.

Ρυθμίστε το καπνιστή στους 250ºF χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα κερασιού, πεκάν, σφενδάμου ή άλλων ξύλινων μπισκότων.

Καπνίζετε την πάπια για περίπου 2 ½ – 3 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 150ºF.