Smoked Glazed Chicken Jerky Recipe

Καπνιστός τζάμι Κοτόπουλο Συνταγή



Το πιο σημαντικό είναι: Αυτή η συνταγή καπνιστού γυαλισμένου κοτόπουλου δεν περιέχει θεραπεία έτσι, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα θεραπείας για το κρέας.

Ingredients

6 (2 έως 3 ουγγιές το καθένα) στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

Μαρινάδα:

¼ Φλιτζάνι μωβ σιρόπι σταφυλιού

2 κουταλιές της σούπας ρύζι ή λευκό ξύδι

2 κ.σ tamari ή καλής ποιότητας σάλτσα σόγιας

2 κ.σ λευκό κρασί σάλτσα Worcestershire

¼ Φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες

2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουτ τριμμένη κόκκινη πιπεριά

4 (1 γραμμάριο) πακέτα τεχνητό γλυκαντικό

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Preparation

Μωβ σιρόπι σταφυλιού:

Τοποθετήστε 1 (12 ουγκιές) κουτί συμπυκνωμένο μωβ χυμό σταφυλιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 10 ιντσών σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί ο χυμός σε 1 φλιτζάνι, περίπου 10 λεπτά ακόμη. Λόγω της σύστασης του συμπυκνώματος του χυμού σταφυλιού, μπορεί να εμφανιστεί περιστασιακά ελαφρά κολλήματα, γι' αυτό χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ελέγξετε και να καθαρίσετε τον πάτο του τηγανιού δύο ή τρεις φορές κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης. Αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε σκεπασμένο δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Τσέρκι κοτόπουλου:

Συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά για να σχηματιστεί μια πάστα. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια σκληρή επιφάνεια, καλύψτε με κερωμένο λαδόκολλα και χτυπήστε απαλά τα στήθη μέχρι να γίνουν περίπου ¼ ίντσα πάχους. Όσο πιο αραιό είναι το κρέας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το φάμε αργότερα.

Αφαιρέστε το χαρτί από τα στήθη κοτόπουλου, μοιράστε τη μαρινάδα ομοιόμορφα μεταξύ τους και τρίψτε απαλά και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα σε σκεπασμένο δοχείο.

Στραγγίστε τα περιττά υγρά από τα στήθη κοτόπουλου και απλώστε τα ομοιόμορφα γύρω από τους δίσκους του αφυγραντήρα. Τοποθετήστε το στη μηχανή και αφυδατώστε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο
μαγειρεμένο και έχει στεγνώσει, περίπου 20 με 22 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, αναποδογυρίστε τα κομμάτια 3 ή 4 φορές.