Κοτόπουλο καλαμποκιού με κρεμώδη μήλα
Όπως και με άλλα πράγματα, είναι με κοτόπουλο. Μπορείτε να πετύχετε και να αποτύχετε. Εάν κάνετε το πρώτο, μπορεί να είναι μαγικό. Εάν το κάνετε αργότερα και υπερβείτε.
Ingredients
1 κοτόπουλο ολόκληρο καλαμπόκι
3 δλ σκόρδο μαρινάδα
Κρεμώδης σάλτσα μήλου:25 γρ βούτυρο
1 κόκκινο-πράσινο μήλο τύπου Katja
3/4 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη μοσχοβολάκου
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
4 δλ ζωμός κότας
5 δλ σαντιγί
Preparation
Τα έτοιμα εξαρτήματα μπορεί μερικές φορές να είναι εύχρηστα, όπως φιλέτο μηρού για μπάρμπεκιου ή απλά κατευθείαν στην κατσαρόλα. Ωστόσο, προτιμώ να μαγειρεύω το κοτόπουλο μου ολόκληρο.
Στο παρελθόν έχω κάνει συχνά το κοτόπουλο μου σε κατσαρόλα, αλλά στο Bradley μπορώ να μαγειρέψω έως και οκτώ κοτόπουλα ή περισσότερα. Μπορείτε να μαγειρέψετε περισσότερο. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να καπνίσετε το κοτόπουλο πιο αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν βιάζεστε περισσότερο, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη θερμοκρασία και να δώσετε στο κοτόπουλο μια τραγανή πέτσα και μια καπνιστή γεύση που γίνεται μαγική στο στόμα.
Το ότι είναι άνοιξη σημαίνει ότι μπορώ να ξαπλώσω και να κάνω ηλιοθεραπεία ενώ ο καπνός φροντίζει τα υπόλοιπα. Υπάρχει κάτι σίγουρο στο να έχεις έναν καπνό που στέκεται και αναδύει μυρωδιές ενώ η μέρα προχωρά και στο μεταξύ λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες.
Όταν σερβίρεις, νιώθεις σαν να έχει μπει χρόνος και αγάπη, ενώ όλα έχουν φροντίσει πραγματικά τον εαυτό τους στον καπνό. Είναι απλώς θέμα να μην κρυφοκοιτάξετε στο μεταξύ. - "...γιατί αν ψάχνεις δεν μαγειρεύει."
Για το καπνιστό κοτόπουλο σερβίρω μια από τις αγαπημένες μου σάλτσες. Είναι μια ελαφρώς γλυκιά και κρεμώδης σάλτσα μήλου με κάποια οξύτητα. Προσωπικά το προτιμώ με ρύζι ή καινούριες πατάτες στον ατμό. Αν έχετε την ευκαιρία, νομίζω ότι θα πρέπει να κεράστε τον εαυτό σας με κοτόπουλο καλαμποκιού. Είναι και πιο ζουμερό και έχει καλύτερη γεύση. Αν πρόκειται να μαγειρέψω μόνο μερικά, προτιμώ να μαγειρέψω δύο μικρότερα κοτόπουλα παρά ένα μεγάλο. Νομίζω ότι οφείλεται στο ότι τα μικρότερα τηγανίζονται πιο ομοιόμορφα και είναι πιο εύκολο να μην παραψηθούν ορισμένα μέρη. Ή είναι απλώς πλεονέκτημα ότι μετά παίρνεις τέσσερις ομάδες και όχι δύο. Τότε θα υπάρχουν λιγότερες μάχες γύρω από το τραπέζι.
Μέθοδος:
Ξεκινήστε το ντουλάπι Bradley μισή ώρα νωρίτερα. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C.
Στο μεταξύ αλείφετε το κοτόπουλο με οποιαδήποτε μαρινάδα. (Προσωπικά, χρησιμοποίησα μια μαρινάδα με γεύση σκόρδου).
Στη συνέχεια, περάστε το κοτόπουλο στο ντουλάπι καπνίσματος με μπρικέτες μήλου για περίπου 1,5-2 ώρες ανάλογα με το μέγεθος.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, κατεβάζω τη θερμοκρασία γύρω στους 100 βαθμούς C και τρέχω για άλλη μισή ώρα.
Όταν τα μπούτια αποκολληθούν εύκολα από το σώμα και οι χυμοί του κοτόπουλου τρέξουν καθαρά, το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
Μέθοδος κρεμώδους σάλτσας μήλου:
Ψιλοκόβουμε το μήλο και το κρεμμύδι σχετικά καλά.
Τηγανίζουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι για τρακτέρ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να τηγανιστεί ελαφρά για άλλη μια στιγμή μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Βάλτε κάτω το ξύδι.
Προσθέστε το ζωμό και στη συνέχεια μειώστε περίπου στο μισό.
Βγάζουμε από το πιάτο και προσθέτουμε την κρέμα.
Στη συνέχεια αφήστε το να μειωθεί στην επιθυμητή συνοχή. Αν θέλετε μια εντελώς λεία σάλτσα, στραγγίστε τη λίγο πριν τη σερβίρετε.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now