Sticky Smoked Orange Duck

Κολλώδες καπνιστό Πορτοκαλί πάπια



Αφεθείτε σε ένα χυμώδες και γευστικό πιάτο με αυτή τη συνταγή καπνιστών πάπιας! Το μέλι και η πορτοκαλί μαρινάδα, που εγχέονται με σκόρδο και τζίντζερ, παρέχουν μια λεπτή γλυκύτητα που ζευγαρώνει τέλεια με την καπνιστή γεύση από το ξύλο κερασιών. Ιδανικό για κάθε ειδική περίσταση ή δείπνο!

Ingredients

1 Μεγάλη πάπια

½ φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου

1 μεγάλο πορτοκάλι

1 Τbsp αλάτι νιφάδων kosher

1 Τsp σκόρδο

1 Τsp τζίντζερ

⅓ Φλιτζάνι σόγια

⅓ Φλιτζάνι σησαμέλαιο

Preparation

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 4-5 ώρες

Συνολικός χρόνος: 16 ώρες

Μείγματα ξύλου: κεράσι

Βήμα 1: Ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1/3 φλιτζάνι σόγια, 1/3 φλιτζάνι σησαμέλαιο

Βήμα 2: Στεγνώστε την πάπια και τρυπήστε το δέρμα (προσέξτε να μην τρυπήσετε το κρέας)

Βήμα 3: Τοποθετήστε την πάπια σε ένα ανάποδο δίσκο Bradley και απλώστε τη μαρινάδα παντού. Τέλος βάζετε στο ψυγείο χωρίς σκέπασμα για 12 ώρες

Βήμα 4: Βγάλτε την πάπια από το ψυγείο και σκουπίστε τυχόν αλάτι/μαρινάδα. Στεγνώστε το δέρμα

Βήμα 5: Ρυθμίστε το Bradley στο 150ºF, όταν το Bradley είναι σε θερμοκρασία βάλτε την πάπια μέσα (ξαπλωμένη σε ένα δίσκο στήθος ή κρεμασμένη). Αυτό είναι μόνο για την πρώτη ώρα, η πάπια σας πρέπει να έχει λίγο χρώμα τώρα

Βήμα 6: Όσο η πάπια είναι στο κάπνισμα, ανακατέψτε ¼ μέλι/σιρόπι σφενδάμου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ½ χυμό πορτοκαλιού

Βήμα 7: Γυρίστε το Bradley στο 250ºF και μπάστε. Θέλετε να χτυπάτε την πάπια κάθε ώρα μέχρι να φτάσει τα 170ºΣΤ εσωτερικό

Βήμα 8: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 500ºF. Τοποθετήστε την πάπια σας σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα σας

Βήμα 9: Αφήστε την πάπια σας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Βήμα 10: ΦΑΤΕ!

Δημιουργήθηκε από Μπράντον Τομπίας