Καπνιστό κοτόπουλο Μπρουσκέτα Συνταγή
Ingredients
12-15 ντοματίνια
2 Καπνιστό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κγ δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
1 δέσμη φρέσκου βασιλικού
1 γαλλικό ψωμί μπαγκέτας (κομμένο σε φέτες)
2 κουταλιές της σούπας γλάσο βαλσάμικο
Τυρί αρνίσιο κόφτη κρέμας 2 Oz
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται:
P10 Bradley Smoker
Mk4 Θερμόμετρο Άμεσης Ανάγνωσης
Πτυσσόμενο τραπέζι Bradley
Μπλέντερ αλεσμένου καφέ ή γουδί και γουδοχέρι
2 φύλλα μεμβράνης
Ρύθμιση καπνιστή Bradley:
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά
Θερμοκρασία: 226ºF ή 107°C
Ξύλο: Φασκόμηλο
Χρόνος καπνού: 60 λεπτά
Preparation
Ρυθμίστε το Bradley Smoker στις υποδεικνυόμενες ρυθμίσεις.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ με αλεσμένο καφέ ή ένα γουδί και γουδοχέρι, αλέστε τα παρακάτω συστατικά σε σκόνη. 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό, 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο. Ρίξτε το καρύκευμα σε ένα βάζο για να το χρησιμοποιήσετε για να καρυκεύσετε το κοτόπουλο και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώστε όλες τις πλευρές του στήθους κοτόπουλου στο καρύκευμα και τοποθετήστε το στο Bradley Smoker. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 60 λεπτά. Μόλις καπνίσει το κοτόπουλο για 60 λεπτά, αφαιρέστε το από τον καπνιστή.
Χρησιμοποιώντας 2 φύλλα μεμβράνης, στρώστε το κοτόπουλο στο κέντρο του φύλλου. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο κοτόπουλο και τυλίξτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το κοτόπουλο. Ανεβάστε τη θερμοκρασία του Bradley Smoker μέχρι τους 260ºF. Τοποθετήστε ξανά στο καπνιστή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να φτάσει τους 165ºF. (περίπου άλλα 30 λεπτά).
Κόβω τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζω σε ένα μπολ, χρησιμοποίησα έναν πολυλειτουργικό κόφτη λαχανικών για να ψιλοκόψω τις ντομάτες μου. Συμβουλή: Αυτή η συσκευή εξοικονομεί χρόνο και καθαρισμό. Στη συνέχεια, κόψτε σε μικρά κομμάτια το καπνιστό στήθος κοτόπουλου και προσθέστε το στο μπολ. Προσθέστε λίγο ακόμα από το μείγμα καρυκευμάτων στο κοτόπουλο και τις ντομάτες. Τώρα, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο και ανακατέψτε.
Εάν η γαλλική μπαγκέτα σας δεν είναι ήδη κομμένη σε φέτες, τότε κάντε το. Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο (για γεύση) και φρυγανίζουμε. Ώρα να τρίψετε το αρνίσιο τυρί κρέμα σε λεπτή τρίφτη. Αυτό το τυρί πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις επικαλύψεις.
Κόβοντας τον φρέσκο βασιλικό - πλύνετε τον βασιλικό με κρύο νερό και τυλίξτε τα φύλλα κατά μήκος σε ένα σφιχτό σωλήνα και κόψτε τον βασιλικό σε λεπτές λωρίδες.
Φτιάχνοντας την τέλεια μπρουσκέτα- χρησιμοποιώντας τη φρυγανισμένη φέτα μπαγκέτας, προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας, το τυρί και τον βασιλικό σε φέτες και συμπληρώνουμε με το γλάσο βαλσάμικο.
Απολαμβάνω!
Από: Bryan Edwards - Moody Foodie Tulsa