alt=" Smoked Turkey"

Καπνιστό κάπνισμα Τουρκία με καπνιστό βούτυρο Συνταγή έγχυσης



Αυτή η περίοδος των διακοπών, πάρτε την Τουρκία στο επόμενο επίπεδο προσθέτοντας μια καπνιστή συστροφή! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καπνιστή σας Bradley για να εγχέετε την Τουρκία σας με μια υπέροχη γεύση που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες των διακοπών σας.

Ingredients

1 μεγάλος κουβάς (αρκετά μεγάλος για να χωρέσει μια γαλοπούλα 12-15 λιβρών)

1 Σχάρα καπνιστών Bradley

1 αισθητήρας θερμομέτρου

1 Μεταλλικό μπολ ή δοχείο

1 Σύριγγα για ένεση

1 Πινέλο αμαρίλο τσίλι τρίψιμο κανέλας

1 Τbsp φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 Τsp κανέλα

2 Τbsp αμαρίλο τσίλι σε σκόνη (Σημείωση: Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το αγαπημένο σας τσίλι)

2 Τbsp αλάτι kosher καπνιστή γαλοπούλα

2 γαλόνια κρύο νερό

1 τέταρτο βραστό νερό

1 φλιτζάνι αλάτι

2 φλιτζάνια + ½ φλιτζάνι μπέρμπον Jim Beam

1 Τbsp ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού

1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1 τέταρτο μηλίτη μήλου

3-4 Κλαδιά φρέσκο φασκόμηλο

1 φρέσκια γαλοπούλα (περίπου 12-15 λίβρες). Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένη γαλοπούλα, πρέπει να την αποψύξετε πριν την αλατίσετε.

¼ φλιτζάνι αμαρίλο τσίλι τρίψιμο κανέλας (συνταγή παραπάνω)

1 λίβρα βούτυρο, παγωμένο

Preparation

Σε ένα μπολ, συνδυάστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κανέλα, σκόνη τσίλι και αλάτι κοσέρ. Αφήνω στην άκρη. Κάνει ½ φλιτζάνι.

Η άλμη:

Ρίξτε το κρύο νερό σε ένα μεγάλο κουβά. Ρίχνουμε το αλάτι στο βραστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις διαλυθεί το αλάτι, ρίξτε βραστό αλατόνερο στον κάδο με κρύο νερό.

Προσθέστε τα 2 φλιτζάνια μπέρμπον Jim Beam, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το σιρόπι σφενδάμου, τον μηλίτη μήλου και το φρέσκο φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρέστε το λαιμό και τα εντόσθια από το εσωτερικό της γαλοπούλας (αν χρειάζεται). Ξεπλύνετε τη γαλοπούλα, το λαιμό και τα εντόσθια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα, το λαιμό και τα εντόσθια σε έναν κουβά με νερό, βεβαιωθείτε ότι η γαλοπούλα είναι εντελώς βυθισμένη. Ίσως χρειαστεί να ζυγίσετε τη γαλοπούλα για να τη διατηρήσετε βυθισμένη.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες ή έως και 36 ώρες για μια πολύ μεγαλύτερη γαλοπούλα. Αφαιρέστε τη γαλοπούλα, το λαιμό και τα εντόσθια από την άλμη, απορρίπτοντας την άλμη που περίσσεψε. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Επιστρέψτε στο ψυγείο και αφήστε το να στεγνώσει, ξετυλιγμένο, για 2-3 ώρες.

Ώρα για κάπνισμα:

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 230ºF. Τρίψτε τη γαλοπούλα, μέσα και έξω, με το Amarillo Chili Cinnamon Rub.

Τοποθετήστε τη γαλοπούλα, το λαιμό και τα εντόσθια στο ράφι και τοποθετήστε το στο καπνιστή. Τοποθετήστε τον αισθητήρα θερμομέτρου στο παχύτερο μέρος του μηρού της γαλοπούλας, φροντίζοντας να μην αγγίξετε το κόκκαλο και ρυθμίστε την εσωτερική θερμοκρασία 180ºF.

Καπνίζετε γαλοπούλα για περίπου 5-6 ώρες. Μόλις η γαλοπούλα μπει στον καπνιστή, πάρτε το παγωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο. Τοποθετούμε στον καπνιστή, αφήνοντας να καπνίσει και να λιώσει τελείως. Ναι, καπνίζουμε βούτυρο!

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένο βούτυρο για να μην λιώσει τόσο γρήγορα και να επιτρέψει στον καπνό να εγχυθεί στο βούτυρο, μια στρώση κάθε φορά, δίνοντάς σας ένα γλυκό καπνιστό βούτυρο.

Αφαιρέστε τη γαλοπούλα και το λιωμένο καπνιστό βούτυρο από τον καπνιστή. Προσθήκη ½ φλιτζάνι Jim Beam Bourbon στο βούτυρο και επαναφέρετε το μείγμα βουτύρου στον καπνιστή, καπνίζοντας για περίπου 5-10 λεπτά

Αφαιρέστε ξανά το βούτυρο από τον καπνιστή και, χρησιμοποιώντας μια σύριγγα για ένεση, ρουφήξτε οποιονδήποτε από τους χυμούς που έχουν συσσωρευτεί στην κοιλότητα της γαλοπούλας και προσθέστε το στο μείγμα βουτύρου. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη σύριγγα για ένεση, εγχύστε τη γαλοπούλα με το μείγμα βουτύρου σε διάφορα σημεία. Επιστρέψτε τη γαλοπούλα στον καπνιστή.

Σημείωση: Προτείνω 3-4 ενέσεις ανά στήθος και μηρό. Συνεχίστε να καπνίζετε γαλοπούλα μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 180ºF.

Αφαιρέστε τη γαλοπούλα από το κάπνισμα και, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για καθαρισμό, βουρτσίστε τη γαλοπούλα με τυχόν χυμούς που έχουν συσσωρευτεί στην κοιλότητα, μαζί με το πρόσθετο μείγμα βουτύρου. Αφήστε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για περίπου 10-20 λεπτά, σκεπασμένη χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Χαράζουμε και σερβίρουμε. Σκάβουν σε!

Συνταγή από: Ted Reader