Καπνιστό ασιατικό μαριναρισμένο Πάπια Συνταγή ρολών σαλάτας
Πριν φτιάξετε τα ρολά, πρέπει να καπνίζετε την πάπια και να προετοιμάσετε τα λαχανικά που πρόκειται να τυλίξετε. Για τη σαλάτα, θα είναι αρκετό ένα μείγμα μαρούλι, κόκκινο πιπέρι, αγγούρι, καρότα και πράσινα κρεμμύδια.
Μαρινίζω τα στήθη της πάπιας στα ασιατικά καρυκεύματα και τα καπνίζουν με ξύλο βελανιδιάς. Τυλίξτε τους κυλίνδρους σε λεπτό ρύζι χαρτιού, συνδυάζοντας φέτες καπνιστή πάπια, λαχανικά και χυλοπίτες. Δύο στήθη πάπιας κάνουν 8 κυλίνδρους σαλάτας.
Ingredients
Για μαρινάδα:
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού Sambal
2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
Για τα ρολά σαλάτας:
1 Συσκευασία ριζόχαρτο
1 πακέτο ρυζιού «γυάλινο» φιδέ noodles
1 Κεφάλι πράσινο φύλλο μαρουλιού
1 κόκκινη πιπεριά - ζουλιέν
½ αγγλικό αγγούρι - ζουλιέν
2 καρότα - ξεφλουδισμένα & ξεφλουδισμένα
1 Ματσάκι Πράσινο κρεμμύδι - κομμένο σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα ντιπ:
1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινο κάρυ
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουτί γάλα καρύδας
¼ Φλιτζάνι ανάλατο, φυσικό φυστικοβούτυρο (χρησιμοποίησα χοντρό για πρόσθετη υφή)
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
Preparation
Χτυπάμε μαζί τα υλικά για τη μαρινάδα.
Μαρινάρετε το στήθος πάπιας όλη τη νύχτα, σβήστε το παχύ καπάκι του στήθους πάπιας εκ των προτέρων.
Τοποθετούμε τα noodles με φιδέ σε ένα μπολ με νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
Καπνίστε το στήθος πάπιας για 1½ - 2 ώρες σε καπνιστή προθερμασμένο στους 225°F με μπισκότα δρυός ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 160°F.
Αφήστε την πάπια να κρυώσει, κόψτε σε λωρίδες.
Γεμίστε ένα μεγάλο ταψί/ταψί με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Τώρα αρχίζουμε να συναρμολογούμε τα ρολά σαλάτας! Προτιμώ να τυλίγω διπλά τα ψωμάκια σαλάτας μου. Σας σώζει από τις καταστροφικές συνέπειες ενός σκισμένου χαρτιού και σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε ακόμα πιο νόστιμα πράγματα εκεί. Ξεκινήστε βυθίζοντας ένα κομμάτι ρυζόχαρτο στο νερό κάθε φορά (αφήστε το βυθισμένο για 1 λεπτό) και στη συνέχεια ισιώστε το σε ένα καθαρό ξύλο κοπής. Επαναλάβετε και απλώστε ένα δεύτερο χαρτί απευθείας από πάνω (το διπλό περιτύλιγμα!). Τα χαρτιά πρέπει να είναι μαλακά και εύκαμπτα.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι μαρούλι, μια μικρή χούφτα στραγγισμένα και μουλιασμένα noodles με φιδέ, φέτες πάπιας, μερικές πιπεριές, αγγούρι, καρότο και φρέσκο κρεμμύδι στο κέντρο του περιτυλίγματος.
Τυλίξτε το ρολό σαλάτας όπως θα τύλιγε κανείς ένα μπουρίτο, τραβώντας την πιο κοντινή σας άκρη πάνω από τα υλικά. Πιέστε τα πλαϊνά και τυλίξτε μακριά από εσάς για να σφραγίσετε το άκρο. Εάν δυσκολεύεστε να σφραγίσετε το χαρτί, ταμπονάρετε λίγο νερό στην άκρη.
Επαναλάβετε, επαναλάβετε, επαναλάβετε!
Για να φτιάξετε τη σάλτσα ντιπ, βάζετε το λάδι και την πάστα κόκκινου κάρυ σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
Σοτάρουμε την πάστα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέστε το γάλα καρύδας, το φυστικοβούτυρο και τη σάλτσα σόγιας
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά στο μάτι της κουζίνας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα
Σερβίρετε τα ρολάκια σαλάτας με τη σάλτσα και απολαύστε!