Smoked chicken wings on a plate

Smoked Beer Brined Chicken Recipe



As you prepare your beer brine, just remember that this kind of brine penetrates chicken pieces quickly. So you won’t need much of it. You don’t need expensive beer. Any kind will protect chicken from drying while smoking.

Ingredients

10 έως 15 δέρμα, μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα και φτερούγες

Για την άλμη:

2 φλιτζάνια κεχριμπαρένια μπύρα (περίπου 1,5 κουτάκια)

2 Φλιτζάνια νερό

3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα

Για το τρίψιμο:

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε κόκκους ή αφυδατωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό

Μπισκότα Bradley Flavour – Alder Flavor

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά για την άλμη. Προσθέστε την μπύρα στο τέλος γιατί θα αφρίσει λίγο.

Καλύπτουμε το κοτόπουλο με την άλμη και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την άλμη και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Ανακατεύουμε τα υλικά για το τρίψιμο.

Ρίξτε ομοιόμορφα τα κομμάτια κοτόπουλου στο τρίψιμο.

Τοποθετήστε τα φτερά και τους μηρούς απευθείας στη σχάρα καπνιστών.

Καπνίζετε το κοτόπουλο στους 225°F με μπισκότα Alder.

Συνταγή: Lena Clayton