Bradley Smoked Duck Recipe

Ο Μπράντλεϊ καπνίζει Πάπια Συνταγή



Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια νόστιμη καπνιστή πάπια με ένα γλυκό και αλμυρό τρίψιμο. Προετοιμασμένος με ένα μείγμα μπαχαρικών όπως η γλυκιά πάπρικα, η σκόνη σκόρδου και η σκόνη καγιέν, αυτή η συνταγή στο στόμα-πότισμα υπόσχεται να κάνει το γούστο σας χορό.

Ingredients

1/4 φλιτζάνι (60 ml) σκούρα καστανή ζάχαρη (συσκευασμένη). Προτιμούμε τη "ζάχαρη turbinado" για ευκολία στη χρήση, αλλά το ένα από τα δύο λειτουργεί καλά.

1/4 φλιτζάνι (60 ml) γλυκιά πάπρικα (ουγγρική, αν μπορείτε)

3 κουταλιές της σούπας (45 ml) αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) αλεσμένο πιπέρι (φρέσκο πιπέρι πρόσφατα αλεσμένο, αν είναι δυνατόν)

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) σκόνη σκόρδου ή 2 κ.σ. (30 ml) σε κόκκους (όχι σκόρδο αλάτι)

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) τσίλι σε σκόνη (όχι, δεν θα είναι «καυτή»)

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) σκόνη καγιέν

Preparation

Παρασκευή:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πάπια πρέπει να διατηρείται πάντα στο ψυγείο (κάτω από 40°F/4,4°C) μέχρι να είστε έτοιμοι να τη βάλετε στη φωτιά.

Βγάλτε την ξεπαγωμένη πάπια από το ψυγείο, καθαρίστε και ξεπλύνετε καλά όλα τα κομμάτια – στεγνώστε τα.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Εφαρμόστε το τρίψιμο γενναιόδωρα στα κομμάτια, σε όλες τις πλευρές και κάτω από το δέρμα, αν μπορείτε. Μας αρέσει να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον μερικές ώρες, και κατά προτίμηση 1-3 ημέρες, πριν το μαγείρεμα για μέγιστο αποτέλεσμα.

Κάπνισμα:

Για αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα από ξύλο κερασιάς, ωστόσο, όλες οι γεύσεις λειτουργούν καλά, με το παραδοσιακό Hickory και το Mesquite να είναι τα λιγότερο αγαπημένα για τα πουλερικά. Προσπαθήστε να εναλλάξετε Apple, Cherry και Whisky Oak. Να είσαι δημιουργικός.

Ανάψτε το Bradley και βάλτε τη θερμοκρασία στους περίπου 220°F (104°C) και προετοιμαστείτε να διατηρήσετε αυτή τη θερμοκρασία όσο πιο σταθερή μπορείτε. Διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 180-220°F (82-104°C) για την ιδανική καπνιστή πάπια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο επάνω αεραγωγός πρέπει να παραμένει ανοιχτός.

Τοποθετήστε την πάπια στο καπνιστή, με το στήθος προς τα κάτω για να ξεκινήσετε. Μετά από 1½ σε 2 ώρες, αναποδογυρίστε το για να τελειώσει. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αντισταθείτε στο να κρυφοκοιτάξετε! Χάνεις πολύτιμη θερμότητα και καπνό.

Εχεις χρόνο! Εάν έχετε διατηρήσει με σύνεση τη θερμοκρασία μαγειρέματος, κρυφοκοιτάξατε και γυρίσατε γρήγορα την πάπια, μπορείτε να φύγετε από το σταθμό σας αρκετές φορές πριν τελειώσουν τα πουλιά. Όταν καπνίζετε πάπια, σκεφτείτε 4+ ώρες μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Ελέγξτε την πάπια στο πιο σαρκώδες μέρος του στήθους ανάμεσα στα κόκαλα, αναζητώντας τους 71°C για να είναι ο μαγικός αριθμός.

Αφαιρέστε τα πουλιά.

Αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά για να «τελειώσει» (επιτρέπει στους χυμούς να επιστρέψουν στο κέντρο του πουλιού).

Σερβίρισμα:

Για το προσωπικό σας γούστο, η πάπια καπνίσματος έχει όλη τη γεύση που χρειάζεστε, αλλά… σε πολλούς αρέσει μια «σάλτσα φινιρίσματος». Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια σάλτσα μπάρμπεκιου, της επιλογής σας, που σερβίρεται ως συνοδευτικό (ή δύο), για τους ανθρώπους που θα ήθελαν να δώσουν περισσότερη γεύση στην πάπια.