Smoked Brine Chicken Recipe

Καπνιστή άλμη Κοτόπουλο Συνταγή



Αυτό το σούπερ εύκολο καπνιστό κοτόπουλο θα σας αναρωτιέστε γιατί δεν το κάνατε ποτέ πριν! Αυτή η νόστιμη, ζουμερή, οικονομικά αποδοτική συνταγή κοτόπουλου καπνιστού άλμη θα σας αρέσει περισσότερο!

Ingredients

 άλμη κοτόπουλου με λεμόνι:

4 Λεμόνια - κομμένα σε φέτες

1½ αλάτι kosher

6 κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού

6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

4 φύλλα δάφνης

Ξηρό τρίψιμο:

3 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλωμένο σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας ξερός μαϊντανός

1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

3 ολόκληρα κοτόπουλα

Preparation

Πιάστε ένα τεράστιο μπολ (το μπολ που χωράει 1 λίτρο νερό) και προσθέστε νερό, 4 λεμόνια κομμένα σε φέτες, αλάτι kosher, κλωναράκια μαϊντανού, κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, φύλλα δάφνης και φρέσκο δεντρολίβανο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Πιάστε ένα άλλο μπολ (κατά προτίμηση 22 λίτρα) και γεμίστε το μπολ με την άλμη σας και ρίξτε ολόκληρα τα τρία κοτόπουλα σας στο μπολ άλμης.

Αφού το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί στο νερό για περίπου μία ώρα, βγάζετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Χτυπήστε προσεκτικά τα κοτόπουλα με χαρτομάντιλο και δέστε το κάτω μέρος των ποδιών του κοτόπουλου με λίγο σχοινί ή κλωστή.

Τοποθετήστε τα τρία κοτόπουλα σας σε ένα ράφι και βάλτε το στο καπνιστή Bradley. Βάζουμε τη θερμοκρασία στους 350ºF (177°C) για 25-30 λεπτά. Μόλις το κοτόπουλο σας αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ξέρετε ότι είναι έτοιμο!

Συνταγή από: Grill Hunter - Max