Καπνιστό Πτηνό παιχνιδιού Συνταγή
Πρόκειται για μια συνταγή καπνιστού παιχνιδιού που έχω δημιουργήσει για ένα φασιανό. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα πτηνά παιχνιδιών όπως chukkas, partridge, grouse, ακόμα και ένα εξημερωμένο πτηνό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην άλμη εδώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της υγρασίας του κρέατος.
Αλάκη το πουλί για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Έως 12 ώρες θα λειτουργούν καλά.
Χρησιμοποιήστε το ξύλο προτιμήσεων, αλλά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα με δισκέτα alder, cherry ή mesquite.
Ingredients
1 φασιανός ολόκληρος (με ή χωρίς δέρμα)
Ξύλο (συνιστάται κεράσι, σκλήθρα ή μεσκίτι)
Η άλμη:
½ φλιτζάνι τουρσί αλάτι
6 φλιτζάνια κρύο νερό
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικό τουρσί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 Φλιτζάνι ζωμό κότας
Preparation
Σε ένα γυάλινο μπολ ή σακούλα Ziploc, συνδυάστε το αλάτι τουρσί, το νερό, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το ξύδι και το μπαχαρικό τουρσί.
Προσθέτουμε τον φασιανό και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, γυρίζοντας κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε και πετάμε την άλμη.
Αφήστε τον φασιανό να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.
Ξεκινήστε τη σχάρα με αέριο ή κάρβουνο μόνο από τη μία πλευρά και μουλιάστε τα ροκανίδια σε νερό.
Βάλτε ροκανίδια σε αναμμένα κάρβουνα και βάλτε το τηγάνι με το ζωμό κότας πάνω από τα κάρβουνα.
Αλείψτε τον φασιανό με το μείγμα σάλτσας σόγιας μελιού και τοποθετήστε το σε σχάρα από την πλευρά απέναντι από αναμμένα κάρβουνα.
Καλύψτε και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 150 (65,6ºC) – 250 (121,1ºC) βαθμών, ανοίγοντας τη σχάρα όσο το δυνατόν λιγότερο. Καπνίζετε φασιανό για 2-3 ώρες, προσθέτοντας περισσότερα πατατάκια την τελευταία ώρα.
Ο φασιανός θα είναι έτοιμος να φάει από τη σχάρα.