Smoked Country Chicken Recipe

Καπνιστό Κοτόπουλο χώρας Συνταγή



Το κοτόπουλο της χώρας πηγαίνει υπέροχα με πολτοποιημένα ή γαλλικά τηγανητά πατάτες, κολοκύθα και μπιζέλια.

Δοκιμάστε να καπνίζετε ένα μείγμα κρεμμυδιών και μανιταριών την τελευταία ώρα με το κοτόπουλο για ένα ωραίο πιάτο. Ή σιγά -σιγά σοτάρετε καπνιστά κρεμμύδια και μανιτάρια μέχρι ημιδιαφανή και τρυφερή. Προσθέστε το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου για μια μεγάλη γεύση σάλτσα.

Ingredients

Ένα κοτόπουλο 1 έως 1,5 κιλό (2 έως 3 λίβρες) κομμένο στα τέσσερα

Μαρινάδα:

500 Ml (2 γ) μηλόξυδο

250 ml (1 γ) λάδι σαλάτας

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) λευκό πιπέρι

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) μείγμα καρυκευμάτων

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σκόνη σκόρδου

1 Αυγό

Preparation

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα γυρίζοντας κατά διαστήματα κομμάτια κοτόπουλου.

Μέθοδος καπνίσματος:

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Apple, φέρτε το Bradley Smoker στους περίπου 100°C (220°F).

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε σχάρες στο καπνιστή.

Φροντίζοντας να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κρέατος, κοτόπουλο ζεστού καπνού στους 100°C έως 120°C (220°F έως 250°F) μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περίπου 2 έως 3 ώρες.