Καπνιστό γεμιστό Κοροϊδεύω κοτόπουλο Συνταγή στήθους
Απλά νόστιμο! Αυτό είναι ένα εκπληκτικό κάπνισμα στήθος κοτόπουλου με γεύση ρούμι. Το πιάτο που θα είναι καλύτερο αν είναι προετοιμασμένο μπροστά από το χρόνο για την καλύτερη γεύση, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ακόμα καλύτερα αν μαριναριστεί εν μία νυκτί.
Ingredients
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 Φλιτζάνι τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο, χωρισμένη
1 πιπεριά σκωτσέζικου, ξεσποριασμένη
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
Μπισκότα Bradley Flavour – Δρυς ή Ουίσκι Δρυς
Preparation
Κάντε το μπαχαρικό να τρίβεται ανακατεύοντας μαζί το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το σκόρδο σε σκόνη, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Αφήνω στην άκρη.
Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, τοποθετήστε το στη χοντρή άκρη κάθε στήθους κοτόπουλου και κόψτε για να κάνετε μια βαθιά τσέπη. Προσέξτε να μην τρυπήσετε από την άλλη άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το τυρί μοτσαρέλα και ¼ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα του τυριού στις τσέπες κάθε στήθους κοτόπουλου.
Πασπαλίστε το μπαχαρικό σε όλο το γεμιστό στήθος κοτόπουλου και τρίψτε απαλά το μπαχαρικό στο κρέας.
Φτιάξτε το γλάσο, ανακατεύοντας το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο, πιπέρι και ρούμι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνω στην άκρη.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (το σφενδάμι ή το χικάρι λειτουργούν επίσης εξαιρετικά).
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στη σχάρα καπνιστών και βάλτε τη σχάρα στο καπνιστή Bradley. Καπνίστε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165ºF, περίπου 3 ώρες.
Στα μέσα του καπνίσματος, αλείψτε λίγο από το γλάσο στο κοτόπουλο. Βουρτσίστε τα ξανά όταν βγει το κοτόπουλο από τον καπνιστή.