Καπνιστό Τουρκία Συνταγή
Το κάπνισμα ολόκληρης της γαλοπούλας είναι μια μακρά διαδικασία και θα διαρκέσει τουλάχιστον 8 ώρες, αν θέλετε τρυφερό και ζουμερό. Έτσι, καλύτερα να ξεκινήσετε τη νύχτα πριν το μαγείρεμα. Ωστόσο, αυτή η συνταγή καπνιστών γαλοπούλας είναι τόσο εύκολη και σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.
Ingredients
Για την άλμη:
1 φλιτζάνι αλάτι kosher
1 ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
4-6 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλας
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
2 γαλόνια κρύο νερό
Για το πουλί:
1 φρέσκια γαλοπούλα, ξεπαγωμένη αν είναι παγωμένη (12-15 κιλά)
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
1 Μήλο, σε τέταρτα
2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια περίπου 4″
3 κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση
1 κεφάλι σκόρδου, κομμένο από πάνω και αφαιρέστε τη χαλαρή φλούδα
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (3/4 ραβδί), μαλακωμένο
Bradley Premium Bisquettes – Sage
Preparation
Το βράδυ πριν το μαγείρεμα, ανακατεύουμε τα υλικά για την άλμη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη την άλμη και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρέστε τα εντόσθια και το λαιμό από τη γαλοπούλα. Κρατήστε και ψύξτε για σάλτσα.
Ξεπλύνετε τη γαλοπούλα μέσα και έξω με κρύο νερό.
Βυθίστε τη γαλοπούλα σε κρύα άλμη.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από την άλμη, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Βάλτε το στο ψυγείο, ακάλυπτο για τουλάχιστον 2 ώρες για να στεγνώσει.
Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα Bradley Premium Sage.
Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί αλουμινίου.
Τρίψτε την κοιλότητα της γαλοπούλας με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και γεμίστε με ψιλοκομμένο μήλο και λαχανικά.
Τρίψτε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο εξωτερικό του πουλιού.
Τοποθετήστε σε καπνιστή και καπνίστε για περίπου 8 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του παχύτερου τμήματος του μηρού φτάσει τους 180°F.
Στα μισά της διαδικασίας μαγειρέματος αλείψτε τη γαλοπούλα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Συνταγή: Lena Clayton