Καπνιστό Τουρκία των Ευχαριστιών Συνταγή
Προσθέστε μια νέα συστροφή στη γιορτή των Ευχαριστιών με τη συνταγή καπνιστών γαλοπούλας! Αυτό το πτηνό που πτηνό είναι αργά μαγειρεμένο σε ζουμερή, καπνιστή τελειότητα, με αποτέλεσμα ένα κεντρικό κομμάτι δείπνου των Ευχαριστιών που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Ingredients
Μια μικρή γαλοπούλα θα λειτουργήσει καλύτερα, γι' αυτό επιλέξτε μια 4 έως 5 κιλά (8 έως 10 λίβρες)
65 Ml (¼ γ) καστανή ζάχαρη, μη ιωδιούχο αλάτι, κρέμα σέρι
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, ξύσμα λεμονιού ή/και πιπέρι για τη δική σας γεύση
Preparation
Ανακατεύουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε κρέμα σέρι για να κάνουμε μια αραιή πάστα.
Βουρτσίστε την πάστα ανάμεσα στο κρέας και το δέρμα και πάνω από το δέρμα.
Καρυκεύστε με άλλα βότανα για γεύση.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 100°C (220°F).
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση πεκάν καπνίζετε/μαγειρεύετε τη γαλοπούλα για 2 έως 4 ώρες ανάλογα με το πόσο δυνατή γεύση καπνού θέλετε.
Λιπάνετε τη γαλοπούλα χρησιμοποιώντας χυμούς από το εσωτερικό της κοιλότητας και συνεχίστε το μαγείρεμα του πουλιού, ψήνοντας κάθε ώρα για άλλες 2 έως 4 ώρες, μέχρι το θερμόμετρο κρέατος να δείξει 75°C (165°F).
Για να εξυπηρετήσει:
Χαράστε γαλοπούλα και σερβίρετε ως μέρος μιας παραδοσιακής γιορτής για την Ημέρα των Ευχαριστιών με γέμιση, σάλτσα, τσάτνεϊ με κράνμπερι, πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών και γιαμ. Το καπνιστό σκουός βελανίδι Bradley θα λειτουργούσε επίσης καλά με αυτό το μενού. Και μην ξεχάσετε τις μηλόπιτες και τις κολοκυθόπιτες!