Smoked Chicken Recipe and Side Fruit Salad

Καπνιστό Κοτόπουλο Συνταγή και πλευρική συνταγή φρουτοσαλάτας



Δοκιμάστε το νόστιμο καπνιστό κοτόπουλο μας σε συνδυασμό με μια αναζωογονητική φρουτοσαλάτα για ένα ικανοποιητικό και γευστικό γεύμα.

Ingredients

4 Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα/ χωρίς πέτσα

Πράσινα για παρουσίαση

Τρίψιμο:

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σκόνη κάρυ

3 Ml (½ κουταλάκι του γλυκού) κάθε κύμινο, κόλιανδρο και αλάτι

Σαλάτα:

250 Ml (1 c) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

90 Ml (⅓ c) ξεφλουδισμένη καρύδα

90 Ml (⅓ γ) κίτρινες σταφίδες

250 Ml (1 γ) κόκκινα ή πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια

125 ml (½ c) μαγιονέζα

125 Ml (½ c) απλό γιαούρτι

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) υγρό μέλι

8 ml (½ κουταλιά της σούπας) φρέσκο χυμό λεμονιού

22 ml (1½ κουταλιά της σούπας) σκόνη κάρυ

60 ml (¼ γ) αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά για τρίψιμο και τρίβουμε στα στήθη κοτόπουλου.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλου από το ψυγείο και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου 30 λεπτά.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 105°C και 120°C (220°F και 250°F).

Καπνίζετε/μαγειρεύετε τα στήθη κοτόπουλου χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση πεκάν μέχρι να γίνουν περίπου 1 έως 1-1/2 ώρα, φροντίζοντας να τα ελέγξετε με ένα θερμόμετρο κρέατος.

Για να εξυπηρετήσει:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρεμμύδι, καρύδα και σταφίδες.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σκόνη κάρυ.

Προσθέστε το μείγμα του ντρέσινγκ στο κοτόπουλο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε τα σταφύλια και τα αμύγδαλα στη σαλάτα. Σερβίρετε σε ένα κρεβάτι με χόρτα.