Smoked Harissa Chicken Breast Recipe

Καπνισμένο Χάρισσα Στήθος κοτόπουλου Συνταγή



Το κοτόπουλο των οστών και του δέρματος είναι μακράν το καλύτερο για το κάπνισμα. Αλλά μερικές φορές έχετε ένα επιλεκτικό τρώγοντα στο τραπέζι σας, ή δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο ψυγείο. Εδώ είναι μια εξαιρετική λύση: καπνιστό στήθος κοτόπουλου Harissa που δεν θα στεγνώσει!

Ingredients

6 Στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα

3-4 κουταλιές της σούπας πάστα Harissa (μια πικάντικη μαροκινή σάλτσα, αν δεν είστε λάτρης των μπαχαρικών, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια σάλτσα μπάρμπεκιου)

Για την άλμη:

4 φλιτζάνια νερό

¼ φλιτζάνι αλάτι kosher

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας νιφάδες τσίλι

Μπισκετάκια Γεύσης Bradley – Δρυς

Preparation

Διαλύουμε μαζί τα υλικά για την άλμη.

Καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλου σε άλμη και τα βάζουμε στο ψυγείο να αλατιστούν για τουλάχιστον 4 ώρες. Η διανυκτέρευση είναι η καλύτερη!

Προθερμάνετε το καπνιστή με μπισκότα με γεύση δρυός στους 250°F.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Κοτόπουλο Slather σε πάστα Harissa.

Καπνίζετε για 1-2 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Αφού περάσει μία ώρα, παρακολουθήστε την εσωτερική θερμοκρασία να κλείνει και αφαιρέστε το από τον καπνιστή λίγο πριν φτάσει τους 165°F και θα είναι ακριβώς το σωστό!

Συνταγή: Lena Clayton