Καπνιστό Ολόκληρο το ορτύκι Συνταγή
Εντυπωσιάστε τους επισκέπτες του δείπνου σας με την καπνιστή μας ολόκληρη συνταγή ορτυκιών! Το τρυφερό, ζουμερό ορτύκι εγχέεται με καπνιστή γεύση με αποτέλεσμα ένα πιάτο που είναι κομψό και γεμάτο με τολμηρή, αλμυρή γεύση.
Ingredients
4 μεγάλα ορτύκια - σχισμένα στο στήθος
1 λεμόνι - κομμένο στα τέσσερα
8 - 12 φέτες μπέικον
Μαύρο πιπέρι (προτιμάται φρέσκο αλεσμένο).
Σπάγγος κουζίνας (γνωστός και ως σπάγγος χασάπης)
Οδοντογλυφίδες
Preparation
Ξεκινήστε με 4 ωραίου μεγέθους ορτύκια σπασμένα στο στήθος, καρυκευμένα με λίγο μαύρο πιπέρι.
Ενώ ο καπνιστής προθερμαίνεται στους 220°F, τοποθετήστε ένα τέταρτο λεμονιού μέσα σε κάθε κοιλότητα του στήθους, διπλώστε και δέστε με σπάγκο κουζίνας.
Τυλίξτε με μπέικον και ασφαλίστε το μπέικον με οδοντογλυφίδες. Τοποθετήστε το στο καπνιστή στους 220°F με κάποιο είδος καπνού!
Καπνίζετε/μαγειρεύετε για 3 ώρες. βάζοντας καπνό όλη την ώρα.
Αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες, το σπάγκο και το λεμόνι πριν το σερβίρετε.