Καπνισμένο πεταλούδα, Κοτόπουλο υφασμάτων μπέικον Συνταγή
Πεταλούδα ολόκληρο το οργανικό κοτόπουλο, τοποθετημένο επίπεδο, καλυμμένο με υφαντές λωρίδες μπέικον. Στη συνέχεια, καπνίστε σε μια σχάρα σε έναν καπνιστή βαρέλι.
Ingredients
1-4 λίβρες βιολογικό κοτόπουλο
1 λίβρα από την αγαπημένη σας γεύση μπέικον
Αλας
Πιπέρι
Βούτυρο
Preparation
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής ή ταψί. (Θυμηθείτε να πλύνετε όλα τα σκεύη και τις σανίδες κοπής πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε). Πλένουμε και ξεπλένουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν με χαρτοπετσέτα.
Τοποθετήστε το στήθος κάτω στο δίσκο ή στο ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι πουλερικών ή ένα βαρύ μαχαίρι (το οδοντωτό μαχαίρι λειτουργεί καλά εδώ) και κόψτε τις πλευρές και τις αρθρώσεις των ισχίων κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέσα από τα φτερά, και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τη ραχοκοκαλιά και αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα για απόθεμα. (Τοποθετήστε τα υπολείμματα σε μια μεγάλη σακούλα στην κατάψυξη για μεταγενέστερη ημερομηνία.)
Κόβουμε ελαφρά το θώρακα κατά μήκος του και μετά πιέζουμε το κοτόπουλο ίσιο, σπάζοντας το θώρακα. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλότητα, αναποδογυρίζουμε και τρίβουμε την κορυφή του κοτόπουλου με μαλακό βούτυρο. Αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, συναρμολογήστε το υφαντό ακατέργαστο μπέικον από πάνω για να το καλύψετε. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που μπορείτε να επισκεφτείτε για να λάβετε οδηγίες.
Τοποθετούμε την πλευρά του δέρματος (από την πλευρά του μπέικον) πάνω σε μια σχάρα και τρίβουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα καπνιστό. (Συνιστούμε θερμοκρασία όχι πολύ χαμηλότερη από 250ºF (121°C) για να ψήσετε το μπέικον.) Σκεπάζετε και καπνίζετε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και σκούρο και η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου είναι 180ºF (82°C).
Αφαιρούμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ξεκουράζουμε 30 λεπτά και χαράζουμε.