Καπνιστό jalapeño Μπούτια κοτόπουλου Συνταγή
Αυτή η καπνιστή συνταγή κοτόπουλου Jalapeno συνδυάζει καπνιστό κοτόπουλο, μπέικον, jalapeno, ζαμπόν και τυρί. Μια νόστιμη περικοπή κρέατος, οι μηροί κοτόπουλου είναι ιδανικοί για τον καπνιστή. Μπορείτε να εξετάσετε αυτές τις δέσμες λίγο δύσκολο να φτιάξετε. Ωστόσο, ακολουθήστε τις οδηγίες και όλη η προσπάθεια θα αποδώσει.
Ingredients
16 φέτες μπέικον (περίπου 1 κιλό)
8 Μεγάλοι μηροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλα με δέρμα
Αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
16 φέτες τουρσί άνηθο
2 τσίλι Jalapeño - κομμένα σε λεπτές φέτες
4 ουγγιές τυρί τσένταρ - τριμμένο
4 ουγγιές σε φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν - σε φέτες
Κρεοπωλείο
Μπισκετάκια Γεύσης Bradley - Μεσκίτι
Preparation
Σε ένα ξύλο κοπής, κάντε ένα σταυρό από 2 κομμάτια μπέικον. βάλτε πρώτα το κάθετο κομμάτι κάτω. Τοποθετήστε ένα μπούτι κοτόπουλου με κόκαλα στη διασταύρωση του μπέικον, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και αλείφουμε με μουστάρδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Τοποθετήστε 2 τουρσιά στο κέντρο του μηρού και από πάνω προσθέστε jalapeños, τυρί και ζαμπόν.
Φέρτε τις πλευρές του μηρού κοτόπουλου πάνω από τις επικαλύψεις για να φτιάξετε μια τακτοποιημένη δέσμη. Προσεκτικά, αναποδογυρίστε τη δέσμη, ώστε να είναι με την πλευρά του φλοιού προς τα πάνω (ακόμα τοποθετείται στη διασταύρωση του μπέικον). Φέρνετε τις άκρες του μπέικον προς τα πάνω (πρώτα κάθετο κομμάτι) για να τυλίξετε το μπούτι. Περάστε ένα κομμάτι κορδονιού 18 ιντσών κάτω από τη δέσμη κοτόπουλου, παράλληλα με την άκρη της επιφάνειας εργασίας σας. Δέστε το κορδόνι σαν να ήταν πακέτο το κοτόπουλο (είναι!). Κόψτε τις άκρες του κορδονιού που περισσεύουν με ένα ψαλίδι.
Ρυθμίστε το Bradley Smoker και προθερμάνετε στους 250°F. Μου αρέσει να καπνίζω το κοτόπουλο με μεσκίτι.
Τοποθετήστε τα μπούτια του κοτόπουλου με την πλευρά του φλοιού προς τα πάνω στις συρμάτινες σχάρες. Καπνίστε τα μέχρι να ροδίσουν το εξωτερικό μέρος και το μπέικον, να λιώσει το τυρί και η θερμοκρασία στο κέντρο να φτάσει τους 165°F σε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Χρειάζεται περίπου 1 έως 1 ½ ώρα. Κόψτε τα κορδόνια και αφαιρέστε τα πριν τα σερβίρετε.
Συνταγή από: Στίβεν Ράιχλεν
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Richard Dallett