Smoked Chicken Ballotine Stuffed with Couscous Recipe

Καπνιστό Ψωλεία κοτόπουλου Γεμιστό με συνταγή κουσκούς



Για να προετοιμάσετε αυτό το καπνιστό ψωμί κοτόπουλου γεμιστό με κουσκούς, θα πρέπει να αποβιβαστείτε το κοτόπουλο σας. Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο, αλλά πραγματικά είναι πολύ απλό.

Έχω εμποτιστεί μερικά τσιπς από ξύλο σφενδάμου στο μανιτάρι που ζούσαν το υγρό και συμπληρώθηκε με νερό, επειδή με ενδιέφερε να δω αν έκανε τη διαφορά στον καπνό του ξύλου. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά σας Bradley Bisquettes.

Χρησιμοποίησα το μπάρμπεκιου βραστήρα καθώς ήθελα μια υψηλότερη θερμοκρασία για να τραγουδήσει το δέρμα. Εάν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε το φούρνο κουζίνας σας για να το ολοκληρώσετε.

Ingredients

1 μεγάλο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι αποξηραμένο κουσκούς

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ή κρεμμυδάκια)

Αποξηραμένα άγρια μανιτάρια

Κίτρινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

2 μπαστουνάκια σέλινο

Θαλασσινό αλάτι

Πιπέρι

Preparation

Ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο το προηγούμενο βράδυ.

Χρησιμοποιήστε το σφάγιο και το τρίψιμο για να φτιάξετε ένα ζωμό, προσθέτοντας δάφνη, κρεμμύδι, σκόρδο, σέλινο στην κατσαρόλα. Αφήστε το ζωμό στο ψυγείο όλη τη νύχτα και αφαιρέστε το τετηγμένο λίπος κοτόπουλου για μελλοντική χρήση.

Την επόμενη μέρα, πάρτε τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια και μουλιάστε σε νερό για να ανασυσταθούν. Κρατήστε το εμποτισμένο ποτό.

Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου που φτιάξατε την προηγούμενη μέρα με το σφάγιο. Όταν βράσει, ανακατεύουμε με την κούπα αποξηραμένο κουσκούς, προσθέτουμε μια σταγόνα από το λίπος του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κίτρινη πιπεριά, το σέλινο, το σκόρδο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.

Εν τω μεταξύ, μουλιάστε μερικά ροκανίδια σφενδάμου στο ποτό που μουλιάζουν τα μανιτάρια και συμπληρώστε με νερό.
Προσθέστε το κουσκούς στα σοταρισμένα λαχανικά και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Στη συνέχεια, το κοτόπουλο αλατίστηκε στο εσωτερικό, το γέμισε, το αλείφτηκε με το υπόλοιπο λίπος κοτόπουλου, λίγο αλάτι εξωτερικά, μετά έσκασε στον βραστήρα BBQ για μια ώρα καπνού και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει θερμοκρασία.
Χρησιμοποίησα τον βραστήρα bbq καθώς ήθελα υψηλότερη θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η επιδερμίδα.