Smoked curry chicken wings recipe

Καπνισμένο κάρυ καρυκεύματα Φτερούγες κοτόπουλου με συνταγή γιαούρτι μέντας



Ακαταμάχητος! Είναι ακόμα πιο νόστιμα από ό, τι φαίνονται.

Ingredients

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο - ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Preparation

Κόψτε κάθε φτερούγα κοτόπουλου σε τρεις μερίδες: τυμπανάκι, μεσαίο μέρος και άκρη. Πετάξτε την άκρη των φτερών και τοποθετήστε τις άλλες μερίδες σε ένα μεγάλο μπολ.

Κάντε το κάρυ να τρίβεται ανακατεύοντας μαζί το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου, το τζίντζερ, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίξτε τα φτερά στο καρύκευμα με κάρυ, ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Ρυθμίστε το καπνιστή για 250ºF χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα της επιλογής σας.

Τοποθετήστε τα φτερά σε σχάρες καπνιστών και καπνίστε για 2 - 2 ½ ώρες ή μέχρι να ψηθούν.

Όσο καπνίζουν τα φτερά, φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κιμά φρέσκο δυόσμο και το μέλι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Βγάζουμε φτερούγες από το καπνιστό και σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού.