Το καπνιστό του Angelo Μπούτια κοτόπουλου Συνταγή
Το παρακάτω είναι η έκδοση των καπνιστών μηρών κοτόπουλου του Angelo. Η σάλτσα χελιού είναι δύσκολο να βρεθεί και γίνεται ακριβή, αν πρέπει να την παραγγείλετε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το αφήσετε έξω από τη συνταγή, ή να το αντικαταστήσετε με σάλτσα στρειδιών. Θα εξακολουθεί να έχει καλή γεύση, αλλά διαφορετική. Χρησιμοποίησα σάλτσα χέλι και κάνει μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ένα υποκατάστατο της σάλτσας χελιού χρησιμοποιώντας mirin, καπνιστό ψάρι (που είναι ευκολότερο για μένα να φτάσω από το χέλι), σάλτσα σόγιας και ένα γλυκαντικό. Αλλά φροντίστε να αγοράσετε κινεζική σάλτσα σόγιας, καθώς υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτού και των ιαπωνικών ποικιλιών.
Δεν είμαι σίγουρος αν η τοποθέτηση του δέρματος των μηρών παράγει καλύτερα αποτελέσματα. Δοκίμασα και τα δύο δέρματα κάτω και το δέρμα επάνω και δεν μπορούσα να ανιχνεύσω καμία διαφορά.
Ingredients
Μαρινάδα:
1 πόντους χυμό μήλου
1 12 ουγκιές μπύρα (χρησιμοποιήστε μια καλή μπύρα)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
¼ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κινέζικη σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι σάλτσα teriyaki
¼ φλιτζάνι σάλτσα χελιού (προαιρετικά)
1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
Φρέσκο τζίντζερ - χοντροκομμένο (κομμάτι 3 ιντσών περίπου διαμέτρου ενός τετάρτου)
4 σκελίδες σκόρδο - θρυμματισμένες
6 λίβρες μπούτια κοτόπουλου
Preparation
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μη διαβρωτικό δοχείο, εκτός από το κοτόπουλο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Στο μεταξύ, αφαιρέστε τυχόν επιπλέον λίπος από τους μηρούς του κοτόπουλου και ξεπλύνετε καλά.
Στεγνώστε και τοποθετήστε τους μηρούς σε ένα μη διαβρωτικό μπολ ή πλαστική σακούλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους μηρούς, βάζουμε στο ψυγείο και άλμη για 7 - 8 ώρες.
Αφαιρέστε τους μηρούς από τη μαρινάδα και αφαιρέστε τυχόν κομμάτια τζίντζερ ή σκόρδο.
Τοποθετήστε τους μηρούς σε λαδωμένα ανεστραμμένα ράφια, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και αφήστε τον αέρα να στεγνώσει στο ψυγείο μέχρι να κολλήσουν οι μηροί στο άγγιγμα (περίπου 8 ώρες ή όλη τη νύχτα).
Αφήστε τους μηρούς να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα, πριν το κάπνισμα.
Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να τα ξεσκονίσετε με το αγαπημένο σας τρίψιμο ή απλά με μαύρο πιπέρι. Καπνός στους 220ºF μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του κρέατος στους 165ºF, χρησιμοποιώντας 5 - 6 μπισκότα μήλου ή σφενδάμου για 3-4 ώρες.
Βασκικά σε σάλτσα BBQ/teriyaki αν θέλετε!