Smoked Chicken Calzones Recipe
Stuff these Smoked Chicken Calzones with red peppers, olives, smoked chicken cubes and mozzarella. Sprinkle with oregano and serve with some pizza sauce for dipping!
Ingredients
1 μπάλα ζύμης πίτσας
2 Φλιτζάνια καπνιστό κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε κύβους
1 Φλιτζάνι ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
3 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
1 Αυγό
⅓ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Preparation
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το καπνιστό κοτόπουλο σε κύβους, τις πράσινες ελιές, την ψητή κόκκινη πιπεριά και την τριμμένη μοτσαρέλα.
Πασπαλίστε το αλεύρι σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε τη μπάλα ζύμης πίτσας στην επιφάνεια και κόψτε σε 8 ίσες μερίδες.
Πασπαλίστε τα χέρια σας με αλεύρι και δουλέψτε μια από τις μερίδες ζύμης πίτσας σε κύκλο 8 ιντσών. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε ότι είναι ομοιόμορφο πάχος. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να κυλήσετε τη ζύμη σε κύκλο 8 ιντσών.
Ρίξτε λίγο από το μείγμα καπνιστού κοτόπουλου στη μέση του κύκλου ζύμης πίτσας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λίγος χώρος στην άκρη.
Διπλώστε τη ζύμη από πάνω κάνοντας μισό κύκλο. Τσιμπήστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι έχει σφραγιστεί καλά. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Φτιάξτε τα υπόλοιπα καλτσόνε.
Κάντε ένα πλύσιμο αυγών ανακατεύοντας το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το αυγολέμονο στα καλτσόνε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με λίγη σάλτσα πίτσας για βουτιά!
Συνταγή από: Στηβ Σίλκα