alt="smoked meatloaf"

The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe



This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.

Ingredients

Για το Meatloaf:

6 φέτες άσπρο ψωμί

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

2 λίβρες αλεσμένο τσοκ ή 1 λίβρα τσοκ και 1 λίβρα κιμά χοιρινό

1 φλιτζάνι (γεμάτη) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρυκευμένο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

⅓ Φλιτζάνι ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

1 Med κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Σκόρδο ψιλοκομμένο, όσο σας αρέσει

4 αυγά ολόκληρα χτυπημένα

10 φέτες λεπτές/κανονικές φέτες μπέικον (εγώ χρησιμοποίησα Benton's και όχι τόσο πολύ)

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ

⅓ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ξερή

Ταμπάσκο για γεύση

Preparation

Ρίξτε γάλα πάνω από τις φέτες ψωμιού. Αφήστε το να μουλιάσει για αρκετά λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί μουλιασμένο με γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά.

Με τα χέρια ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθετε το μείγμα σε σχήμα καρβέλι σε ένα αντικαπνιστικό ταψί. Είναι ένα πολύ βρεγμένο κρέας, αλλά σφίγγεται όμορφα καθώς ψήνεται. (Στρώστε το κάτω μέρος του τηγανιού με αλουμινόχαρτο για να αποφύγετε ένα μεγάλο χάος!) Χρησιμοποίησα ένα επίπεδο ταψί και μάλλον ψήθηκε λίγο πιο γρήγορα από ένα καρβέλι.

Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον από πάνω, βάζοντάς τις κάτω από τη φραντζόλα.

Φτιάξτε τη σάλτσα: προσθέστε κέτσαπ, καστανή ζάχαρη, μουστάρδα και καυτερή σάλτσα σε ένα μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε μαζί. Ρίχνουμε ⅓ από το μείγμα πάνω από το μπέικον. Απλώνουμε με ένα κουτάλι. Απλώστε ⅓ περισσότερο στα μισά του χρόνου καπνίσματος. Κρατήστε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα.