Mesquite Smoked BBQ Beef Ribs
Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε δει πολλές συνταγές χοιρινού κρέατος εδώ. Λιγότερο δημοφιλείς, οι νευρώσεις βοείου κρέατος είναι μεγαλύτερες και απαιτούν χαμηλή και αργή προετοιμασία. Αυτή η συνταγή, όμως, θα σας πάρει μόλις 3 ώρες καπνίσματος και θα αποδειχθεί μεγάλη.
Ingredients
1 σχάρα μοσχαρίσια παϊδάκια κομμένα στο κέντρο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
Preparation
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη μαζί για να φτιάξουμε το μείγμα καρυκευμάτων.
Ξεκολλήστε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος της σχάρας των πλευρών. Τρίψτε γενναιόδωρα το μείγμα καρυκευμάτων σε όλα τα παϊδάκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 225°F χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Mesquite.
Τοποθετήστε τα παϊδάκια στον καπνιστή και καπνίστε για 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία των πλευρών είναι 190°F.
Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και περιχύστε γενναιόδωρα τα παϊδάκια με σάλτσα BBQ.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε.
Με: Στηβ Σίλκα
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now