How To Make Sunday Beef Roast

Πως να φτιάξεις Κυριακή βόειο κρέας



Μια κλασική συνταγή ψητό βοδινό κρέας Κυριακής! Καπνισμένο χαμηλό και αργό για μια μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση Σαββατοκύριακου.

Ingredients

3 έως 3 ½ λίβρες ψητό μοσχαρίσιο κρέας από πάνω στρογγυλό, κότσο ή κόντρα φιλέτο

2 Φλιτζάνια ζωμό βοδινού

1 μεγάλη πατάτα σκουριάς, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια

2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κομμάτια

2 κλωναράκια θυμάρι

1 Μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρίψιμο:

3 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Preparation

Τρίψτε το ψητό από όλες τις πλευρές με το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί, με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα συστατικά τρίψιμο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας με αυτό το μείγμα και ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού στον πάτο του ταψιού.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή σας στους 320°F (160°C) και προθερμάνετε το. Μαγειρέψτε το ψητό για 40 έως 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα hickory για αυτή τη συνταγή.

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 225°F (107°C). Προσθέστε τα λαχανικά και το θυμάρι στο ζωμό, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 2 έως 3 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 57°C για μέτρια-σπάνια.

Βγάζουμε από το τσιγάρο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now