smoked blue berry meatballs

Καπνιστό Βακέτα με πικάντικη συνταγή σάλτσας μπάρμπεκιου



Εάν έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, ξέρετε ότι δεν θα επιστρέψετε στο παραδοσιακά καπνιστό κεφτεδάκι. Είναι καλό!

Η πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου θα πάει υπέροχα με οποιοδήποτε καπνιστό πιάτο!

Απολαμβάνω!

Ingredients

Κεφτεδάκια βατόμουρου:

¾ λίβρα μοσχαρίσιος κιμάς υψηλής ποιότητας

¼ λίβρα κιμά χοιρινού κρέας (ψάξτε για υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδανικά αλεσμένο χοιρινό πισινό)

1 Αυγό

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire

2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι βατόμουρα (κατεψυγμένα ή φρέσκα, αλλά πρέπει να αποψυχθούν)

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι

Πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου βατόμουρου:

2 φλιτζάνια βατόμουρα

¾ Φλιτζάνι κέτσαπ

½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μελάσα

½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (εγώ χρησιμοποιώ Marie Sharp's)

3 κουταλάκια του γλυκού καγιέν

1 κγ μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο - θρυμματισμένες

Preparation

Καπνιστοί κεφτέδες βατόμουρου:

Ανακατεύουμε μαζί το μοσχάρι και το χοιρινό.

Προσθέστε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με τα χέρια (είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε!) μέχρι να ενωθούν καλά.

Ανοίγετε τα κεφτεδάκια πλάτους 2” και τα πιέζετε καλά (η ψίχα ψωμιού έχει παραληφθεί σε αυτή τη συνταγή για να διατηρηθούν τα κεφτεδάκια ζουμερά και χωρίς γέμιση. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει να πιέσετε σφιχτά τα κεφτεδάκια σας, για να διατηρήσουν το σχήμα τους).

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα Frogmat ή σε ένα δίσκο αλουμινίου μέσα στο προθερμασμένο καπνιστή.

Καπνίστε στους 225°F για 2½ ώρες με μπισκότα δρυός.

Όσο καπνίζουν τα κεφτεδάκια, ετοιμάστε σάλτσα μπάρμπεκιου.

Πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου βατόμουρου:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε ένα κανονικό μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε καπνιστούς κεφτέδες με σάλτσα BBQ, ως ορεκτικό ή σε ένα νόστιμο σάντουιτς!

Συνταγή της Lena Clayton

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now