Αντλείται καπνιστό Αποξηραμένο βόειο κρέας Συνταγή
Για να φτιάξετε αυτή την αντλημένη αποξηραμένη συνταγή βοείου κρέατος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μάτι του στρογγυλού, του ψητό, το κάτω ή το επάνω στρογγυλό ψητό. Το πιο αδύνατο τόσο το καλύτερο. Θα χρειαστείτε επίσης καφετιά ζάχαρη, νερό και εγχυτήρα κρέατος. Εάν το κρέας ζυγίζει 10#, θα χρειαστεί να αντλήσετε 10% άλμη ή 1# στο κρέας. Το ψητό θα ζυγίσει 11# όταν τελειώσει. Φροντίστε να εισάγετε σε όλες τις πλευρές του ψητού. Όταν έξω από τον καπνιστή, βάλτε το ψυγείο για να κρυώσει. Κόψτε το λεπτό για να φτιάξετε ένα βρώμικο σάντουιτς με βόειο κρέας.
Ingredients
Στρογγυλό ψητό με μάτι, στρογγυλό ψητό από κάτω ή πάνω.
Θεραπεία με καστανή ζάχαρη
Νερό
Εγχυτήρας κρέατος
Preparation
Αναμείξτε 1 κιλό μαύρης ζάχαρης με ½ γαλόνι νερό (½ λίβρα με 1 λίτρο νερό).
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Αντλία 10%. Εάν το κρέας ζυγίζει 10# θα χρειαστεί να αντλήσετε 10% άλμη ή 1# στο κρέας.
Το ψητό θα ζυγίζει 11# όταν γίνει.
Κάντε την ένεση σε όλες τις πλευρές του ψητού.
Τρίψτε όλες τις πλευρές του κρέατος με μαύρη ζάχαρη.
Βάζουμε το ψητό σε σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-7 μέρες. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να ωριμάσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το επιπλέον αλάτι.
Βάλτε το ψητό σε σακούλα με ζαμπόν ή βάλτε το στην οθόνη καπνιστηρίου.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
Προθέρμανση καπνιστή 130ºF (52°C).
Στεγνώστε για 1-2 ώρες σε 140ºF (60°C) σε καπνιστή.
Ελέγξτε εάν η επιφάνεια είναι στεγνή.
Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 150ºF (65°C) -160ºF (71°C) και καπνίστε για 2 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.
Γυρίστε τη θερμοκρασία μέχρι τους 180ºF (82°C) -190ºF (87.8°C) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει 155ºF (68.3°C).
Βγάλτε από το καπνιστή και κόψτε μια λεπτή φέτα για δείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόψτε λεπτές φέτες για να φτιάξετε ένα καλό σάντουιτς με αποξηραμένο βόειο κρέας