Καπνιστό Φιλέτο βοείου κρέατος Συνταγή
Μάθετε πώς να καπνίζετε το τέλειο ψητό φιλέτο βοείου κρέατος με τον καπνιστή Bradley και τον αναγνώστη Chef Ted. Ο Reader Chef μας δείχνει τα μυστικά του όταν πρόκειται να φτιάξουμε ένα καπνιστό φιλέτο βοείου κρέατος που είναι ζουμερό και χυμώδες, και μην ανησυχείτε, ο καπνιστής κρέατος Bradley κάνει αυτή τη συνταγή ωραία και απλή.
Ξεκινήστε με ένα κεντρικό ψητό ψητό. Στη συνέχεια, το γυαλίστε με ένα μείγμα σκόρδου, μέλι, βότανα και λίγο μουστάρδα και armagnac. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα ωραίο πιπέρι τρίψιμο και εισαγάγετε το ψητό φιλέτο με ένα λιωμένο βούτυρο και μίγμα Armagnac. Βάλτε το ψητό στον καπνιστή Bradley και ξεκινήστε το κάπνισμα χρησιμοποιώντας το Bradley Smoker Special Blend Bisquettes. Καπνίστε το φιλέτο του βοείου κρέατος για περίπου 1,5-2 ώρες και voila, έχετε ένα τέλειο, χυμώδη ψητό ψητό ψητό βοδινών που είναι βέβαιο ότι θα σας ευχαριστήσουν και τους επισκέπτες του σπιτιού σας (δηλαδή, αν πραγματικά θέλετε να μοιραστείτε)!
Ingredients
Ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο στο κέντρο, περίπου 1 ½ – 2 λίβρες και ζευκτό (Συμβουλή: μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
4 Τρίψτε πιπέρι:
2 κουταλιές της σούπας σπασμένοι κόκκοι μαύρου πιπεριού, Σπασμένοι κόκκοι ροζ πιπεριού, Σπασμένοι κόκκοι λευκού πιπεριού, Σπασμένοι κόκκοι πιπεριού Σετσουάν
1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
Βότανο σκόρδο μουστάρδας:
8 σκελίδες σκόρδο φρέσκο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός δεντρολίβανο θυμάρι), ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κάθε ζεστή αγγλική μουστάρδα και μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 2 oz Armagnac
Preparation
4 Τρίψτε πιπέρι:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 κόκκους πιπεριού και αλάτι κοσέρ. Αφήνω στην άκρη.
Βάση μουστάρδας με σκόρδο από βότανα:
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το σκόρδο, τα βότανα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αρμανιάκ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ένεση βουτύρου Armagnac:
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε ένα ραβδί βούτυρο, προσθέστε 1 ουγγιά Armagnac και αφήστε το στην άκρη, διατηρώντας το ζεστό.
Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 230ºF.
Πάρτε το μοσχαρίσιο φιλέτο και αλείψτε το με Βότανο Σκόρδο Μουστάρδα, στη συνέχεια τρίψτε το με το τρίψιμο 4 πιπεριών, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει η πιπεριά. Κάντε ένεση με μείγμα βουτύρου Armagnac και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε καπνιστή.
Ρυθμίστε το θερμόμετρο σε εσωτερική θερμοκρασία 135ºF. Καπνίστε για 1½ – 2 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 135ºF.
Κατά τη διαδικασία του καπνίσματος, εγχύστε βούτυρο Armagnac στο μοσχαρίσιο φιλέτο, καθώς καπνίζει.
Αφαιρέστε από τον καπνιστή. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Ειδικός
Μείγμα
Ειδικά δημιουργημένο για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο και συνδυάζεται καλά με πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, βοδινό, χοιρινό, αρνί, κυνήγι και υδρόβια πτηνά.
Shop Now