Καπνιστό Μοσχάρι μπριζόλες Συνταγή
Αφεθείτε στην απόλυτη γιορτή με τη συνταγή των καπνιστών μοσχαριών μας! Αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπριζόλες είναι αργές μαγειρεμένες στην τελειότητα, τους έδωσαν την καπνιστή γεύση και μια υφή τήγματος στο στόμα που είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει κάθε εραστή κρέατος.
Ingredients
Σάλτσα κρασιού:
4 ασκαλώνια - ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιου ή μοσχαριού
¼ φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλατοπίπερο
Μοσχαρίσιες μπριζόλες:
Μπριζόλες με παϊδάκια - (ποσότητα που θέλετε να σερβίρετε)
Πιπέρι για γεύση
Βούτυρο
Φυτικό λάδι
Fleur de sel (ή το καλύτερο θαλασσινό αλάτι που μπορείτε να βρείτε)
Preparation
Μοσχαρίσιες μπριζόλες κρύου καπνού για μιάμιση έως μιάμιση ώρα, (το μοσχαράκι θα απορροφήσει τις γεύσεις καπνού).
Διατηρήστε τη θερμοκρασία του μοσχαριού και του καπνιστή Bradley όσο το δυνατόν χαμηλότερα χρησιμοποιώντας τον θάλαμο καπνού με αγωγό στεγνωτηρίου. Χρησιμοποιήστε πάγο στο κάτω μέρος του Πύργου Bradley για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του πύργου χαμηλά. Το μοσχαράκι πρέπει να πάει απευθείας από το ψυγείο στο καπνιστή.
Όταν τελειώσει ο κρύος καπνός, τοποθετήστε το μοσχαράκι σε πλαστικές επανασφραγιζόμενες σακούλες και επιστρέψτε το αμέσως στο ψυγείο για να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα, μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα την επόμενη μέρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F.
Βγάζουμε το μοσχαράκι από το ψυγείο και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε παϊδάκι και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα ζεστό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Ψήστε κάθε πλευρά από κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα για κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όλα τα παϊδάκια. Μετά από αυτό, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 400°F για 20 λεπτά. Περίπου 20 λεπτά θα είναι περίπου μέτρια σπάνια για ένα σημείο εκκίνησης.
Όσο ψήνονται τα παϊδάκια, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα ασκαλώνια και το σκόρδο στο λάδι. προσθέτουμε το κρασί και μειώνουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό βοδινού και τον πελτέ ντομάτας. σιγοβράζουμε για 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αφαιρέστε από τη φωτιά? ανακατεύουμε με το βούτυρο μία κουταλιά της σούπας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Όταν τελειώσουν οι μπριζόλες από παϊδάκια, τις πασπαλίζουμε με φλουρ ντε σελ.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα κρασιού και τα λαχανικά. Μου αρέσουν καλύτερα τα σπαράγγια.