Καπνιστό Μεγάλες/σύντομες πλευρές Συνταγή
Ένα από τα προβλήματα με τις σύντομες πλευρές του βοείου κρέατος είναι η έλλειψη κρέατος σε αυτά πολλές φορές. Για να πετύχω αυτό το πρόβλημα, όταν γερνάω ένα ολόκληρο οστό σε πρωταρχική πλευρά, μετά τη διαδικασία γήρανσης, να αφαιρέσω τα οστά των πλευρών αφήνοντας τουλάχιστον μία πλήρη ίντσα κρέατος πάνω τους.
Ingredients
Ένα γεμάτο ράφι με κόκκαλα ραβδώσεων βοείου κρέατος με μια ίντσα κρέας πάνω τους.
Μαύρο και άσπρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ποιοτικό αλάτι
Ξύλο βελανιδιάς
Preparation
Κόψτε Rib Bones από το Prime Rib αφήνοντας τουλάχιστον μια ίντσα κρέας πάνω τους.
Πάρτε κόκκαλα από ραβδώσεις και καλύψτε με φρέσκο αλεσμένο μαύρο, άσπρο πιπέρι και ποιοτικό αλάτι για να ταιριάξετε με το γούστο σας.
Τοποθετήστε σε Smoker που έχει προθερμανθεί στους 190°F.
Καπνίζετε με ξύλο βελανιδιάς 2 έως 3 ώρες.
Αφαιρέστε τα παϊδάκια και τοποθετήστε τα σε μια βάρκα με αλουμινόχαρτο.
Προσθέστε μια-δυο ουγγιά χυμό μήλου.
Κοντινό πλάνο βάρκα αλουμινόχαρτο.
Επιστρέψτε στον καπνιστή μέχρι το κρέας να φτάσει τους 130°F.
FTC από μία έως δύο ώρες.
Τοποθετήστε τα παϊδάκια κάτω από ένα πολύ καυτό κρεατοπαραγωγής για 1-2 λεπτά για να γίνει τραγανό.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now