Καπνιστό Βοδινό παστέμι Συνταγή
Είστε λαχτάρα σπιτικό pastrami με το τέλειο μείγμα μπαχαρικών και γεύσεων; Κοιτάξτε όχι περαιτέρω! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή στεγνής θεραπείας που εξασφαλίζει πλήρη διείσδυση κρέατος για 4-7 λίβρες στήθους. Και για εκείνους που προτιμούν μια υγρή θεραπεία, σας έχουμε καλύψει με τη συνταγή μας που έχει παρόμοιες γεύσεις όπως η ξηρή θεραπεία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι γεύσεις σας είναι για μια θεραπεία!
Ingredients
Συστατικά ξηρής θεραπείας παστράμι (πρωτότυπο):
¼ Φλιτζάνι κάθε Morton Tender Quick, σκούρα καστανή ζάχαρη, συσκευασμένο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κοκκοποιημένο σκόρδο σε σκόνη και τριμμένο κόλιανδρο
Αυτό είναι αρκετό για 4 - 7 κιλά ψαρονέφρι
Συστατικά ξηρής θεραπείας παστράμι (τροποποιημένο):
Αν και η παραπάνω θεραπεία συνταγής έχει καλά αποτελέσματα, συχνά μου περισσεύει περιττή ποσότητα τριψίματος που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω. Αυτή η συνταγή θα βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης συστατικών. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα καταφέρω να δημοσιεύσω τη μέθοδο steaming μου.
1 κουταλιά της σούπας Morton Tender Quick ανά κιλό
½ κουταλιά της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη - σε συσκευασία ανά κιλό
½ κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανά κιλό
1 κουταλάκι του γλυκού κοκκοποιημένο σκόρδο σε σκόνη ανά κιλό
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο ανά κιλό
Συστατικά υγρής θεραπείας παστράμι (άλμη/τουρσί) (για χρήση αντί για ξηρή θεραπεία):
Για εκείνους που τους αρέσει να χρησιμοποιούν μια υγρή θεραπεία (άλμη/τουρσί) ανέπτυξα αυτή τη συνταγή που θα είχε παρόμοιες γεύσεις με το μείγμα ξηρής θεραπείας μου. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για corned beef. Απλώς μην εφαρμόσετε το τρίψιμο και μαγειρέψτε το όπως θα κάνατε στην αγαπημένη σας συνταγή με κορνντ βόειο κρέας. Γιατί θα φτιάχνατε το δικό σας corned beef αντί να αγοράσετε μια εμπορική μάρκα; ΓΕΥΣΗ!!!!
4 Qts νερό
12 Οζ αλάτι τουρσί (περίπου 1 C+1 κουταλιά της σούπας) ή 1 ½ C αλάτι Kosher Morton's
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (6 oz)
5 σκελίδες σκόρδο, μεσαίου μεγέθους - πολτοποιημένες ή χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κσ ολόκληρους σπόρους κόλιανδρου - φρυγανισμένους
2 κουταλάκια του γλυκού μούρα αρκεύθου - μελανιασμένα
2 κουταλιές της σούπας καφέ σπόρους μουστάρδας (ή κίτρινους)
1½ Ροζ αλάτι Oz (InstaCure #1, Prague Powder #1) περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού
Συστατικά για ξηρό τρίψιμο:
3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο (4 κουταλιές της σούπας, αν δεν έχετε κόκκους άσπρο πιπέρι)
2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κίτρινους σπόρους μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας κόκκους άσπρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλωμένο σκόρδο
Κάνει αρκετή θεραπεία για ένα ψαρονέφρι
Preparation
Οδηγίες ξηρής θεραπείας παστράμι:
Κόψτε το επιφανειακό λίπος ενός μη κομμένου ψαρονέφριου στο 1/8″. Αυτό είναι σημαντικό ώστε η θεραπεία να διεισδύσει πλήρως στο κρέας. όμως αφήνει αρκετό λίπος για να διατηρεί το κρέας υγρό. Εάν κάνετε ένα ολόκληρο ψαρονέφρι ή παχύτερο κόψιμο κρέατος, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε μια υγρή θεραπεία και να κάνετε ένεση στο κρέας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το Morton Tender Quick, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, φροντίζοντας να σπάσουν τυχόν κομμάτια ζάχαρης, όσο μικρά κι αν είναι. Βρήκα ότι τα γυμνά χέρια λειτουργούν καλύτερα. Τρίψτε το μείγμα σε όλες τις πλευρές του ψαρονέφους και δουλέψτε το καλά σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το Morton Tender Quick, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, φροντίζοντας να σπάσουν τυχόν κομμάτια ζάχαρης, όσο μικρά κι αν είναι. Μην αποτινάξετε την περίσσεια που υπάρχει στο κρέας. Ετοίμασα ένα 5½ μισή λίβρα επίπεδη (τέλος σημείου), χρησιμοποιείται περίπου ¾ από το μείγμα και το κρέας ωριμάστηκε πλήρως.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ψαρονέφρι σε μια τσάντα Ziploc δύο γαλονιών. διώξτε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα και βεβαιωθείτε ότι το σφράγισμα είναι ασφαλές. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να ωριμάσει για 4 ημέρες, αναποδογυρίζοντας το ψαρονέφρι κάθε 12 ώρες, ή τουλάχιστον καθημερινά. Μετά από 4 ημέρες σκλήρυνσης, αφαιρέστε το ψαρονέφρι από τη σακούλα και ξεπλύνετε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό. Αφού ξεπλύνετε, βάζετε το κρέας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε με κρύο νερό. Αφήστε το κρέας να μουλιάσει για 30 λεπτά, αλλάξτε το νερό και αφήστε το να μουλιάσει για άλλα 30 λεπτά.
Αυτό βοηθά στη μείωση της αλατότητας από το κρέας. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και τρίψτε.
Σημείωση: Εάν το στήθος σας ζυγίζει 7 κιλά ή περισσότερο, ή αν είναι κάτω από 7 κιλά, αλλά ασυνήθιστα παχύ. θα χρειαστεί να προσθέσετε μια επιπλέον ημέρα στο χρόνο ωρίμανσης.
Οδηγίες υγρής θεραπείας Παστράμι:
Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, πιέστε προς τα κάτω και χτυπήστε τα μούρα του αρκεύθου.
Το ξύλο λειτουργεί καλύτερα από το μέταλλο. Το ξύλο φαίνεται να πιάνει τα μούρα, ενώ το μεταλλικό κουτάλι τείνει να τα εκτοξεύει σαν μάρμαρα. Σε μια κατσαρόλα 4 λίτρων που δεν αντιδρά, προσθέστε 1 λίτρο νερό και όλα τα υλικά εκτός από το ροζ αλάτι. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί όλη η ζάχαρη και το αλάτι. Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασμού, σχηματίστηκε μια καλή ποσότητα αφρού στην επιφάνεια, η οποία όμως καθαρίστηκε αφού κρυώσει και προστέθηκε περισσότερο υγρό.
Μετά από 5 λεπτά, και όταν διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Συνήθως προσθέτω πάγο μέχρι να είναι περίπου η κατσαρόλα ¾ γεμάτος.
Εναλλακτική μέθοδος:
Αντί να ζεστάνετε τα υλικά, ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ροζ αλάτι στα 4 λίτρα νερού και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Το ροζ αλάτι μπορεί να προστεθεί αυτή τη στιγμή, γιατί το μείγμα άλμης δεν θα θερμανθεί. Συνδυάστε 16 ουγγιές υγρών από το μείγμα άλμης με τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Προσθέστε αυτό στην υπόλοιπη άλμη. Επίσης, αν χρησιμοποιήσατε αυτή τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να μελανιάσετε τα μούρα αρκεύθου.
Στη συνέχεια μεταφέρω το κρύο μείγμα στο Rubbermaid 8 qt. δοχείο τροφίμων? αναμειγνύεται με το ροζ αλάτι και στη συνέχεια προστίθεται πάγος ή κρύο νερό για να φτάσει το μείγμα στο επίπεδο των 4 qt. Ψύξτε εάν χρειάζεται και όταν η άλμη κρυώσει στους 40 τουλάχιστονºF, τοποθετήστε το ψαρονέφρι στο δοχείο και άλμη για 4 - 5 ημέρες στους 38ºF έως 40ºF. Εάν είναι απαραίτητο, ζυγίστε το με ένα πιάτο για να κρατήσετε το κάλυμμα πλήρως βυθισμένο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε έως και 2 επιπλέον φλιτζάνια κρύο νερό, αν χρειάζεται για να καλύψετε το ψαρονέφρι.
Το ψαρονέφρι μπορεί να χρειαστεί να λυγίσει για να στερεωθεί, λόγω του τύπου δοχείου που μπορεί να έχετε. Αν λοιπόν το κρέας αγγίζει τις πλευρές του δοχείου. είναι εντάξει γιατί κάθε μέρα πρέπει να αφαιρείτε το ψαρονέφρι, να ανακατεύετε την άλμη, να λυγίζετε το ψαρονέφρι προς την αντίθετη κατεύθυνση και να το επαναφέρετε στην άλμη μέχρι να ωριμάσει πλήρως.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται over-hauling the redistribution of cure.
Αφού σκληρύνει πλήρως, ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρεται στην ενότητα «στεγνή ωρίμανση», για ξέπλυμα, δοκιμή δοκιμής, μούλιασμα (αν χρειάζεται) και ξεκούραση.
Οδηγίες για στεγνό τρίψιμο:
Συνδυάστε τα τέσσερα πρώτα συστατικά και αλέστε χοντροκομμένα σε μύλο μπαχαρικών ή μύλο καφέ. Ρίξτε το αλεσμένο μείγμα σε ένα μπολ, προσθέστε το κοκκοποιημένο σκόρδο και ανακατέψτε ξανά. Απλώστε το ξηρό τρίψιμο στο ψαρονέφρι γενναιόδωρα, απλώνοντας το τρίψιμο στο κρέας πιέζοντάς το με τις παλάμες των χεριών σας. Στεγνώστε στον αέρα στο ψυγείο για 4 έως 8 ώρες, πριν το τοποθετήσετε στο καπνιστή.
Βγάζετε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το τοποθετείτε σε ένα ταψί, με το λίπος προς τα κάτω και το βάζετε σε προθερμασμένο Bradley Smoker, στους 220ºF. Εφαρμόστε 3 ώρες καπνού. Χρησιμοποίησα 2 ώρες πεκάν και τελείωσα με 1 ώρα μήλο. Μαγειρέψτε μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 160 - 165ºF. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμοκρασία καπνίσματος 250ºF.
Όταν το ψαρονέφρι φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 160 - 165ºF, βγάλτε το από τον καπνιστή. Τυλίξτε το ψαρονέφρι με μια στρώση αλουμινόχαρτου βαρέως τύπου.
Τυλίξτε το σε μια πετσέτα και τοποθετήστε το με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω σε ένα πιο δροσερό ή φούρνο μικροκυμάτων για δύο ώρες (αν απλά μπείτε στο φούρνο μικροκυμάτων δεν χρειάζεστε την πετσέτα). Αφαιρέστε το ψαρονέφρι από το ψυγείο (ή το φούρνο μικροκυμάτων) και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αποθηκεύστε. Τυλίξτε το ψαρονέφρι σε πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια τυλίξτε το στο αλουμινόχαρτο που μόλις αποθηκεύσατε. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία μέρα, δύο είναι καλύτερα. Όταν είστε έτοιμοι να το φάτε, κόψτε το παστράμι σε λεπτές φέτες κατά μήκος των κόκκων για πιο τρυφερή φέτα. Μπορείτε είτε να το φάτε κρύο είτε να το ζεστάνετε.
Πίστωση συνταγής: "Habanero Smoker" από το Bradley Smoker Forums
Πέκαν
Ξύλο
Με γλυκιά και ήπια γεύση, που τα καθιστά το πιο ήπιο ξάδερφο του Hickory, τα μπισκότα πεκάν συνδυάζονται καλά με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί, κυνήγι και υδρόβια πτηνά.
Shop Now