Καπνιστό Μόντρεαλ Σάντουιτς Συνταγή
Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα πλούσιο σάντουιτς κρέατος για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες πείνας σας. Και το καπνιστό κρέας του Μόντρεαλ είναι ένα από τα καλύτερα!
Έτσι, αν είστε Philly Cheesesteak, Southern τράβηξε χοιρινό ή pastrami εραστής, έχουμε μια συνταγή που θα σας κάνει να ερωτευτείτε με σάντουιτς κρέατος ξανά. Και με μια πλευρά του poutine, heck, ίσως να αισθάνεστε σαν να μετακομίζετε στο Μόντρεαλ για να πάρετε την πραγματική συμφωνία!
Ingredients
Αυτή η συνταγή απαιτεί 2,7 κιλά (6 λίβρες) μη κομμένο ψαρονέφρι.
Το τρίψιμο:
20 ml (4 κουταλιές της σούπας) κόκκοι πιπεριού
20 Ml (4 κουταλιές της σούπας) σπόροι μάραθου
10 ml (2 κουταλιές της σούπας) σπόρους μουστάρδας
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σπόροι κόλιανδρου
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σπόροι κύμινου
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) σπόροι σέλινου
4 μούρα μπαχάρι
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) πάπρικα
4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
60 ml (4 κουταλιές της σούπας) καστανή ζάχαρη - προαιρετικά
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) αλάτι kosher
Preparation
Παρασκευή:
Σε ένα τηγάνι φρυγανίζουμε τα μπαχαρικά (πιπεριά, σπόρους, μπαχάρι) για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μυρίσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Τρίψτε το μισό μείγμα από όλες τις πλευρές του ψαρονιού. Καλύψτε και αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να αφήσετε τις γεύσεις να εισχωρήσουν στο κρέας.
Μέθοδος καπνίσματος:
Αφαιρέστε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 105°C (220°F) χρησιμοποιώντας ό,τι αρωματικό μπισκότο σας ταιριάζει. Σας προτείνουμε το Mesquite.
Τοποθετήστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί και προσθέστε 236 ml (1 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί στον πάτο του τηγανιού.
Ήρθε η ώρα να βάλετε αυτό το κακό αγόρι στον καπνιστή! Καπνίστε για 5 ώρες.
Τραβήξτε το ψαρονέφρι από τον καπνιστή και εφαρμόστε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου και βάλτε το στο φούρνο στους 105°C (220°F). Μαγειρέψτε άλλες 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 90°C (195°F).
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα το ψαρονέφρι, αφαιρέστε το από το τηγάνι και τυλίξτε το σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και FTC μέχρι την ώρα του μεσημεριανού ή του δείπνου.
Σερβίρετε στοιβαγμένες μπουκίτσες καπνιστό ψαρονέφρι ανάμεσα σε δύο φέτες ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης, με μουστάρδα ολικής αλέσεως. Προσθέστε ένα τουρσί άνηθο στο πλάι και είστε στον παράδεισο!
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now