Καπνιστός μπύρας Prime Rib Burgers Συνταγή
Συνταγή από τον chef ted reader
Όταν πρόκειται για μπιφτέκια, δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το παχύ και ζουμερό, το Chin Dripting Burgers. Για αυτά τα μπιφτέκια, διαπίστωσα ότι το χαλαρό χαλαρό μαγείρεμα με τον καπνιστή Bradley παρήγαγε τα καλύτερα. Burgers τόσο παχιά, θα χρειαστείτε ένα κεφάλι flip top για να τα φάτε. Τόσο ζουμερό, γιατί θα προσθέσετε έναν κύβο με ζελέ βόειο κρέας ή μοσχάρι demi glace στο κέντρο κάθε μπιφτέκι. Ένα μπιφτέκι για να σταματήσετε τους καλεσμένους σας στα ίχνη τους και ένα μπιφτέκι που θα ευχαριστήσει ένα πλήθος. Δώστε τον πυροβολισμό, δεν θα απογοητευτείτε και θα έχετε πολλές χαρτοπετσέτες!
Ingredients
Καπνιστά κρεμμύδια και σκόρδο:
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια - καθαρισμένα και κομμένα στα οκτώ
24 μεγάλες σκελίδες φρέσκο σκόρδο
2 Μπράντλεϊ Σμόκερ Τζέρκι Ράφι
Καπνιστό Beerlicious (Juiced) Prime Rib Burgers:
1-2 Σχάρες καπνιστών Bradley
3 λίβρες prime rib μοσχαρίσιο κρέας (το prime rib κάνει το απόλυτο μπιφτέκι! Κρατήστε το κρέας παγωμένο)
12 σκελίδες καπνιστό σκόρδο - ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τραγανά τηγανητά κρεμμύδια - θα τα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων και έθνικ παντοπωλεία
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
8 x 1 κουταλάκι του γλυκού κύβοι Demi glace ή μειωμένος ζωμός μοσχαρίσιου/μοσχαρίσιου κρέατος - παγωμένος ώστε να ζελέ
1 Ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Κρέμα χρένου:
½ φλιτζάνι σαντιγί τυρί
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
3 κσ ζεστό χρένο
1 κουταλάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
8 ψωμάκια Burger
4 φλιτζάνια ρόκα
1 Κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τυρί μπουρζίν
Preparation
Καπνιστά κρεμμύδια και σκόρδο:
Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 220°F.
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια σε μια σχάρα και τις σκελίδες σκόρδου σε μια άλλη.
Τοποθετούμε σε καπνιστή και καπνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 ώρες μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν τρυφερά και καπνιστά. Το σκόρδο δεν θα είναι μαλακό αλλά θα είναι καπνιστό. Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε το να κρυώσει.
Κρατήστε τα κρεμμύδια για να γαρνίρετε τα μπιφτέκια σας ή για χρήση σε άλλες συνταγές.
Κρατήστε το σκόρδο για πολτοποίηση και προσθήκη στο μείγμα του μπιφτέκι σας.
Καπνιστό Beerlicious (Juiced) Prime Rib Burgers:
Προετοιμάστε το μύλο κρέατος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε μηχανή κοπής κρέατος, δείτε τον κρεοπώλη σας και ζητήστε του να σας αλέσει ένα κομμάτι παϊδάκι.
Αλέστε το prime rib και τις καπνιστές σκελίδες σκόρδου μαζί.
Τοποθετήστε το αλεσμένο παϊδάκι και το καπνιστό σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα τραγανά τηγανητά κρεμμύδια, τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα Dijon. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση με αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Χωρίστε το μείγμα του prime rib burger σε 8 ίσα μέρη (περίπου 6 oz το καθένα).
Σχηματίστε κάθε μέρος σε μπαλάκια του μπέιζμπολ ομοιόμορφου μεγέθους. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο κάθε μπιφτέκι. Τοποθετήστε 1 κύβο ζελέ ντεμί-γκλας στο κέντρο κάθε μπιφτέκι και πλάθετε το κρέας γύρω από το ντεμί-γκλας. Ξανασχηματίστε σε μπέιζμπολ. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί το κρέας και να παραμείνει κρύο.
Επενδύστε το κάτω μέρος της σχάρας με φρέσκα κλωνάρια δεντρολίβανου. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε σχήμα μπέιζμπολ σε ίσες αποστάσεις πάνω από το δεντρολίβανο. Τοποθετήστε στο καπνιστή.
Ώρα καπνίσματος:
Ρυθμίστε το θερμόμετρο σας στους 160°F για να ψηθεί πλήρως. Εάν αλέθετε το κρέας σας και θέλετε να το μαγειρεύετε λιγότερο, προτιμήστε το. Για μένα, μου αρέσουν τα μπιφτέκια μου σε μέτρια ετοιμότητα περίπου 145°F. Κλείστε την πόρτα και καπνίστε τα μπιφτέκια για 1½ - 2 ώρες μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα χρένου σας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη μαγιονέζα. Προσθέστε έτοιμο ζεστό χρένο και ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μικρό πιάτο σερβιρίσματος και κρατήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το καπνιστή.
Αλείφουμε τον πάτο των φρυγανισμένων ψωμιών με κρέμα χρένου. Συμπληρώστε με ένα μπιφτέκι. Προσθέστε την αγαπημένη σας γαρνιτούρα (μου αρέσει το τυρί Boursin με αυτά τα μπιφτέκια, καπνιστά κρεμμύδια και ρόκα) αλλά για τα μπιφτέκια σας ντύστε τα όπως σας αρέσει.