Καπνιστό Αρνάκι Παϊδάκια
Τα παϊδάκια αρνιού είναι ένα από τα πιο απίστευτα γευστικά κομμάτια του ζώου.
Ingredients
Rack Lamb Belly Ribs
Τρίψιμο:2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου ελαφρώς θρυμματισμένοι
2 κουταλιές της σούπας σπόροι κόλιανδρου ελαφρώς θρυμματισμένοι
2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι Προαιρετικά – αν θέλετε να προσθέσετε λίγη θερμότητα στο τρίψιμο, έχετε μερικές επιλογές που θα λειτουργούσαν με το τρίψιμο και αυτές μπορούν να προστεθούν σε συνδυασμό, ανάλογα με το πόσο ζεστό θα θέλατε το προφίλ γεύσης:
1 κουταλάκι του γλυκού Ancho Chilli Flakes
1 κουταλάκι του γλυκού Chipotle Chilli Flakes
1 κουταλάκι του γλυκού Chilli Powder
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα πικάντικη
Preparation
Μέθοδος:
Αφαιρέστε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των πλευρών. Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα, αλλά κάνει καλύτερη διείσδυση της γεύσης και πιο ευχάριστο φαγητό.
Περιχύστε να καλυφθούν τα παϊδάκια με ελαιόλαδο ή λίγη καυτερή σάλτσα. Αυτό γίνεται για να βοηθήσει στην προσκόλληση του τριψίματος.
Συνδυάστε τα υλικά τρίψιμο και πασπαλίστε τα παϊδάκια, δίνοντας μια καλή κάλυψη.
Αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά για να αφήσει το τρίψιμο να καθίσει και να αρχίσει να λειτουργεί μαγικά.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 120 C και ξεκινήστε να καπνίζουν τα μπισκότα σας όταν είστε έτοιμοι να προσθέσετε τα παϊδάκια. Χρησιμοποιούμε μπισκότα με γεύση κεράσι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση θέλετε.
Μόλις ο καπνιστής φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε τα παϊδάκια και αφήστε το να καπνίσει για περίπου 5-6 ώρες. Μέχρι την εσωτερική θερμοκρασία στους 93C περίπου.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now