Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Venison και Jalapeno Καπνιστό λουκάνικο

Dan Shahin

από τον Cai Ap Bryn από το @gameandflames

Ingredients

2,5 κιλά ελαφιού

1,5 κιλό χοιρινή κοιλιά

150 γραμμάρια jalapeno ψιλοκομμένο

200 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¾ κουταλάκι του γλυκού mace

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

¾ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Preparation

Μέθοδος:

Φτιάχνοντας το λουκάνικο:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και περνάμε από τον μύλο κρέατος.

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά μέσα από τον κιμά με τα χέρια σας, όχι τα jalapenos αυτά θα χρησιμοποιηθούν αργότερα.

Τοποθετούμε ξανά σε ένα μύλο κρέατος, αυτό βοηθάει να ρίξουν τα μπαχαρικά πιο βαθιά μέσα στο κρέας.

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα jalapenos σας και ανακατέψτε ξανά καλά.

Τοποθετήστε τα στη γέμιση λουκάνικων, χρησιμοποιώντας φυσικές φλούδες γουρουνιού περάστε τα και δέστε τα. Πρέπει να θυμάστε να κρατάτε τα πάντα πολύ κρύα.

Να καπνίσει:

Χρησιμοποιώ το Bradley Digital 4 Rack Smoker. Λειτουργεί μια απόλαυση για μια μικρή παρτίδα για οικιακή χρήση. Μπορώ να κρεμάσω περίπου 12 αξιοπρεπή λουκάνικα άνετα από την κορυφή, πιθανότατα θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά τα 12 κάνουν καλά εμένα και την οικογένειά μου.

Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα τις μπρικέτες σφενδάμου όχι πολύ δυνατές, απλώς ένα ωραίο ελαφρύ καπνό και γεύση για να συμπληρώσω τα λουκάνικα, φόρτωσα το Bradley με αξία 3 ωρών (9 μπρικέτες) και μετά ρύθμισα τον καπνιστή στους 120 C

Αρκετή θερμότητα για να δώσει στα λουκάνικα ένα ωραίο χρώμα και αρκετό χρόνο για να πάρουν αυτή τη γεύση καπνού.

Για αυτή τη συνταγή τα κάπνισα για περίπου 2,5 ώρες μέχρι να φτάσουμε στους 75 βαθμούς κελσίου, τα αφήνω να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρω. Μερικές φορές ο μάγειρας μπορεί να είναι πιο γρήγορος, αξίζει πάντα να ελέγχετε τη θερμοκρασία χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα. Αν τα μαγειρέψετε για πολλή ώρα, αυτό μπορεί να στεγνώσει τα λουκάνικα.