Φύλλα ψημένα ζεστά καπνιστή πάπια στήθος με μαρμελάδα αχλάδου
Ακριβώς το μικρό πράγμα που ταιριάζει τέλεια με το προφανές ποτό της Παρασκευής.
Ingredients
900 γρ νερό
100 γρ αλάτι
(50 g νιτρώδη αλάτι και 50 g μη ιωδιούχο κοινό αλάτι)
Ζεστό καπνιστό στήθος πάπιας Καπνίστε τον επιθυμητό αριθμό στήθων πάπιας. Προσαρμόστε ανάλογα την ποσότητα της άλμης.
Για 4 στήθη πάπιας αρκεί μια παρτίδα γύρω στα δύο λίτρα.
Στήθος πάπιας ζεστό καπνιστό σε σφολιάτα με τσέβρα και μαρμελάδα αχλαδιού (ένα μήκος)
3/4 στήθος πάπιας ζεστό καπνιστή
1 φύλλο (έτοιμη φρέσκια) σφολιάτα
περίπου. 125 γρ τσέβρα
περίπου. 1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα αχλάδι ή/και σύκο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
ένα χτυπημένο αυγό για το βούρτσισμα πριν το ψήσιμο
Preparation
-«La nuit est à nous...» Όταν ακούγονται οι λέξεις, αρχίζει το Σαββατοκύριακο. Μετά από αυτό, πρέπει πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι συμπεριφέρεστε. Σύντομα τα ποτήρια αρχίζουν να τσουγκρίζουν και αφού βγουν τα καλούδια, όλα όσα συμβαίνουν είναι απλώς μια φυσική συνέχεια της εισαγωγής. Δεδομένου ότι οι προετοιμασίες για το δείπνο της Παρασκευής συχνά τείνουν να ξεφεύγουν από άποψη χρόνου, θα ήταν αμέλεια να μην σερβίρετε στο σώμα κάτι φαγώσιμο πριν από αυτό. Ένα ζεστό καπνιστό στήθος πάπιας ψημένο σε σφολιάτα με τσέβρα και μαρμελάδα αχλαδιού είναι ακριβώς το μικρό πράγμα που ταιριάζει τέλεια με το προφανές ποτό της Παρασκευής.
Ορεκτικό, θα το έλεγαν κάποιοι. Άλλος θα έλεγε διάλεξε φαγητό. Όσοι από εμάς γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα είναι απλώς φαγητό αργής κουζίνας. Το ζεστό καπνιστό στήθος πάπιας είναι από τα πιο εύκολα πράγματα για να καπνίσετε. Φυσικά απαιτείται προγραμματισμός λίγων ημερών, αλλά η προσπάθεια είναι ελάχιστη. Επίσης, πόσο χαρούμενος νιώθετε όταν σας υπενθυμίζεται ήδη Δευτέρα ή Τρίτη ότι είναι σχεδόν Σαββατοκύριακο;
Τα στήθη της πάπιας έχουν αφεθεί σε ένα στρώμα αλατιού για λίγο περισσότερο από δύο ημέρες πριν στεγνώσουν και αφεθούν να στεγνώσουν σε μια σχάρα στο ψυγείο για μία ημέρα. Στη συνέχεια, έχουν καπνιστεί ζεστό για μερικές ώρες. Το στήθος πάπιας είναι καλύτερο εάν στη συνέχεια αφεθεί να ξεκουραστεί υπό κενό για μερικές ημέρες. Φυσικά, μπορείτε να σερβίρετε τα στήθη κατευθείαν από τον καπνιστή, αλλά μου αρέσει να τους ξεκουράζω τουλάχιστον 24 ώρες πριν ξεκινήσει το γλέντι. Το έντονο κόκκινο και αλμυρό κρέας πάπιας είναι γεμάτο από όλη την καπνιστή γεύση. Τυλιγμένο και ψημένο σε σφολιάτα με χοντρό σεβρ και γλυκιά μαρμελάδα αχλαδιού, είναι δεδομένη επιτυχία.
Μέθοδος:
Ο νόμος του αλατιού Βράζετε το νερό και ανακατεύετε το αλάτι στο νερό.
Αφαιρέστε από το πιάτο όταν αρχίσει να βράζει. Το νερό δεν πρέπει να εξατμίζεται σε υπερβολικό βαθμό, καθώς η άλμη κινδυνεύει να γίνει υπερβολικά συμπυκνωμένη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
Στήθη πάπιας με ζεστό καπνό:Κόψτε τα στήθη της πάπιας από την πλευρά της σάρκας έτσι ώστε να αφαιρεθούν όλες οι ανεπιθύμητες μεμβράνες. Η παχιά πλευρά κόβεται σε πλέγμα. Μην κόβετε στο κρέας. Στη συνέχεια, βάλτε το στήθος στις στρώσεις. Προσθέστε ένα βάρος ώστε η πάπια να καλυφθεί εντελώς.
Μετά από μια μέρα, μπορείτε να αλλάξετε θέση στο στήθος, έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν εξίσου παντού. Στο νόμο του 10% αφήνω το στήθος να ξαπλώνει για 2,5 μέρες. Νομίζω ότι είναι τέλειο αν τρώγονται ως σνακ με, για παράδειγμα, μια μπύρα. Εάν όμως πρόκειται να σερβίρετε το στήθος ως κύριο πιάτο, θα πρέπει να κατεβείτε σε ένα πιο αδύναμο στρώμα (8%) και να συντομεύσετε το χρόνο στη στρώση σε 2 ημέρες.
Σηκώστε τα στήθη και σκουπίστε τα καλά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ακάλυπτα/αέρινα σε μια σχάρα στο ψυγείο για άλλες 24 ώρες.
Μετά από μια μέρα στεγνώματος, ήρθε η ώρα να καπνίσετε. Οι μπρικέτες μήλου ή κερασιού είναι καλές για πάπια.
Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο στο πιο χοντρό στήθος. Ρυθμίστε τον καπνό στους 80°C και καπνίστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 63°C. Όταν επιτευχθεί η εσωτερική θερμοκρασία, σβήνω τα πάντα χωρίς να ανοίξω το ντουλάπι. Στη συνέχεια, αφήστε το στήθος να παραμείνει μέχρι να κρυώσει ο καπνός.
Αφήστε το στήθος να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας. Αν έχετε υπομονή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να τα συσκευάσετε με ηλεκτρική σκούπα και να περιμένετε τουλάχιστον μια μέρα πριν αρχίσετε να τα απολαμβάνετε.
Ζεστό καπνιστό στήθος πάπιας σε σφολιάτα με chevre και μαρμελάδα αχλαδιού (ένα μήκος):Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Στρώνουμε το τσέβρα σαν κορδέλα (το 1/3 του πλάτους της κοντής πλευράς) στη μέση του φύλλου σφολιάτας και αλείφουμε αραιά με μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε αραιά με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και μετά τοποθετούμε από πάνω λεπτές φέτες από το στήθος καπνιστή πάπιας.
Κόβουμε διαγώνιες σχισμές στη ζύμη και στις δύο πλευρές της γέμισης. Αλείφουμε με πινέλο τη σφολιάτα που φαίνεται με χτυπημένο αυγό.
Διπλώστε τις άκρες της σφολιάτας γύρω από τη γέμιση.
Διπλώστε τα πτερύγια ζύμης και από τις δύο πλευρές το ένα πάνω στο άλλο. Η ζύμη πρέπει να είναι πλεγμένη πάνω από την πάπια. Τ
κότα αλείφετε την πλεξούδα με αυγό.
Ψήνουμε σε ζεστό αέρα στους 200°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το μήκος.
Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να χλιαρό, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ένα ποτήρι σαμπάνια.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now