Μπράντλεϊ Καπνισμένο και ψητό φιλέτο λαιμού αρνιού με μεσογειακά λαχανικά
Μερικές φορές απλώς μια λεπτή υπόδειξη καπνίσματος μπορεί να μεταμορφώσει ένα πιάτο.
Ingredients
2 φιλέτα αρνιού ολόκληρου λαιμού
10 g νιφάδες θαλασσινού αλατιού (Maldon ή παρόμοιο)
5 γρ καβουρδισμένους σπόρους μάραθου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη & ψιλοτριμμένη ξύσμα μισού λεμονιού
Preparation
Το αρνί μπορεί εύκολα να χαλάσει από τον πολύ καπνό και πρέπει να σερβιριστεί ροζ για να διατηρήσει τη ζουμερή του γεύση, οπότε η λύση είναι να το καπνίσετε ελαφρά πριν το ψήσετε για λίγο σε δυνατή, άμεση φωτιά.
Αυτή είναι μια ιδανική συνταγή για το Countertop Bradley Smoker, ή τις τυπικές εκδόσεις. Για αυτή τη συνταγή πρέπει να ετοιμάσετε ένα μυρωδάτο τρίψιμο για το αρνί, αυτή η ποσότητα θα είναι αρκετή για να καλύψετε 2 ολόκληρα φιλέτα αρνιού λαιμού.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γουδί και τα αλέθουμε μαζί με ένα γουδοχέρι μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Μοιράστε το τρίψιμο ανάμεσα στα δύο φιλέτα λαιμού και απλώστε ομοιόμορφα παντού.
Σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε μια σχάρα ή μπάρμπεκιου να ζεσταθεί. Προσθέστε μπισκότα κεράσι στη στοίβα Bradley Smoker και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ντουλαπιού στους 100°C.
Μόλις επιτευχθεί η θερμοκρασία και το ντουλάπι γεμίσει με καπνό, τοποθετήστε τα φιλέτα στη μεσαία σχάρα και καπνίστε για 12-15 λεπτά.
Αφαιρέστε και μεταφέρετε αμέσως στο ζεστό γκριλ/BBQ, γυρίζοντας τακτικά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας αλλά να γίνει ελαστικό όταν το πιέζετε.
Αφαιρέστε και τυλίξτε χαλαρά σε αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το χαράξετε.
Και ένα ζεστό απόγευμα Ιουλίου, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο με το καπνιστό και ψητό αρνί σας από μερικά πολύχρωμα και γευστικά μεσογειακά λαχανικά και μια χούφτα παχουλές ελιές;
Ενώ το αρνί καπνιζόταν, είχα ήδη κομμάτια 1 κόκκινη πιπεριά ramiro, 1 κίτρινη πιπεριά ramiro, 1 μέτριο κολοκυθάκι (κομμένο στη μέση και σε φέτες), 1 μελιτζάνα (κομμένο και κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.) και 1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους και ψιλοκομμένο) ανακατεύοντας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει χρώμα και μαλακώσει, προσθέστε 2 φρέσκες ντομάτες σε κύβους, μια χούφτα από μαύρες ελιές, πολλά καρύκευμα και φρέσκες συμβουλές βασιλικού.
Για να εξυπηρετήσει:
Χωρίστε σε 4 πιάτα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα αρνιού από το αλουμινόχαρτο και τα κόβουμε σε φέτες 2 εκ.
Μοιράζουμε στα πιάτα και περιχύνουμε με τους συγκεντρωμένους χυμούς κρέατος από τη συσκευασία με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί κρούστας.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now