P10 Καπνιστό Ολόκληρο Φασιανός
Καπνιστής φασιανός είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το κοτόπουλο.
Ingredients
1 Ολόκληρος Φασιανός
Αλμη:2L Νερό
54,1 g αλάτι
54,1 g καστανή ζάχαρη
+ οποιαδήποτε αρωματικά της επιλογής σας. Συνηθίζαμε:1 κουταλάκι του γλυκού Juniper Berries
2 Φύλλα Δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού Κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κλωνάρι Θυμάρι
Αυτή η συνταγή άλμης έχει φτιαχτεί για 1 x 650 γραμμάρια φασιανού χρησιμοποιώντας άλμη ισορροπίας 2%, αλλά μπορεί να κλιμακωθεί για όσους θέλετε να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή άλμης ισορροπίας.
Preparation
Μέθοδος:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά άλμης σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και μετά αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει, αλατίστε τον φασιανό για 16-24 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε με πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα, ξεσκέπαστο στο ψυγείο σε σχάρα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μόλις ο φασιανός σας στεγνώσει και είναι έτοιμος να καπνίσει, ρυθμίστε τον καπνιστή P10 να καπνίζει χωρίς θερμότητα. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ξύλα φρούτων ή ξηρών καρπών με φασιανό, για αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε Hickory, αλλά θα μπορούσατε να αλλάξετε με Apple ή Cherry για παρόμοια νόστιμα αποτελέσματα.
Βάλτε τον φασιανό στο καπνιστή P10 και αφήστε τον να καπνίσει για 3 ώρες.
Μετά από 3 ώρες καπνού ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή P10 στους 160C.
Αφήνουμε τον φασιανό να καπνίσει για 1,5-2 ώρες περίπου για να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία των 72 C και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now