Καπνιστό Cheddar και ζαμπόν Σάντουιτς με τυρί στη σχάρα
Το καπνιστό τυρί από μόνο του είναι ένα δημοφιλές δάγκωμα, αλλά πολλοί δεν ξέρουν πώς να το συνδυάσουν σε ένα πιάτο, ώστε να προσθέτει αυτό το λίγο επιπλέον σε κάτι τόσο απλό όσο ένα σάντουιτς στη σχάρα. Δοκιμάστε τη συνταγή σάντουιτς με καπνιστό τσένταρ και ζαμπόν και θα βρείτε τον εαυτό σας κάπνισμα κάπνισμα μέχρι το Cheddar κάθε Σαββατοκύριακο!
Ingredients
2 κιλά τυρί τσένταρ
2 φέτες ψωμί σίκαλης
4 φέτες ζαμπόν
1/3 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακωμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Preparation
Καπνιστό τσένταρ:
Κόβουμε το τυρί έτσι ώστε τα κομμάτια να είναι περίπου 2” x 2” x 1”
Εάν είναι δυνατόν, συνδέστε τον προσαρμογέα ψυχρού καπνού στο Bradley Smoker.
Ρυθμίστε τον καπνιστή έτσι ώστε η θερμοκρασία να παραμένει κάτω από τους 90 F, χρησιμοποιώντας μπισκότα μήλου Bradley ή ξύλο κερασιάς Bradley.
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μαγικό χαλάκι που ακουμπάει σε μια σχάρα καπνιστών. Κρατήστε το τυρί σε απόσταση περίπου 1 ίντσας μεταξύ τους.
Καπνίζετε το τυρί για 1 1/2 – 2 1/2 ώρες. Όσο περισσότερο καπνίζει το τυρί, τόσο πιο βαθύ άρωμα καπνού θα έχει το τυρί τσένταρ.
Μετά το κάπνισμα, τοποθετήστε το τυρί σε σακούλες με φερμουάρ ή τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες πριν το φάμε.
Καπνιστό σάντουιτς στη σχάρα:
Αλείφουμε με βούτυρο τη μία πλευρά κάθε φέτα ψωμί σίκαλης και αλείφουμε μουστάρδα Dijon από την άλλη πλευρά.
Φτιάχνουμε το σάντουιτς με το ζαμπόν και το τυρί στις φέτες ψωμιού με το βούτυρο προς τα έξω.
Ψήστε το σάντουιτς σε ένα τηγάνι ή τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το τυρί να στάζει.
Σερβίρετε ζεστό.
Με Στηβ Σίλκα
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now