Καπνιστό Εσπεριδοειδή Συνταγή
Αυτό είναι τα αγαπημένα μου φιστίκια. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε ποικιλία από φιστίκια μπορείτε να βρείτε. Όσο καλύτερος βαθμός και μέγεθος, τόσο το καλύτερο. Προσπαθήστε να πάρετε αδιευκρίνιστες και ανελκυστήρες. Το ξηρό ψητό είναι καλύτερο.
Ingredients
Φιστίκια Αιγίνης
Χυμός λάιμ
Φρέσκο θρυμματισμένο θαλασσινό αλάτι - χοντρό
Τύπος ξύλου:
Σφεντάμι
Preparation
Χρόνος καπνού:
2 ώρες στους 150 έως 200ºF
Πλησιάζω:
Τοποθετήστε ένα χάρτινο πιάτο με τα φιστίκια, τόσο ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε με το χέρι.
Στη συνέχεια, περιχύστε λίγη ποσότητα χυμού λάιμ πάνω από τους ξηρούς καρπούς στο πιάτο και ανακατέψτε με το χέρι για να καλύψετε όλους τους ξηρούς καρπούς.
Τοποθετήστε ένα άλλο χάρτινο πιάτο με φρέσκο χοντρό θαλασσινό αλάτι.
Με τα χέρια σας, μετακινήστε τους ξηρούς καρπούς από το πιάτο του χυμού στο αλάτι και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την κατανομή του αλατιού, μετακινήστε τα παξιμάδια σε μια θήκη Jerky (το Jerky Racks λειτουργούν καλύτερα λόγω του μικρότερου μεγέθους πλέγματος) εάν όχι, χρησιμοποιήστε μια οθόνη στις κανονικές σχάρες για να μειώσετε την πτώση.
Στη συνέχεια, βάλτε τους ξηρούς καρπούς στο καπνιστή και ξεκινήστε τη συσσώρευση καπνού και θερμοκρασίας (Δοκιμάστε το πρώτα με ένα μη ζεστό καπνιστή, αυξάνοντας τη θερμοκρασία για να μην ψήσετε υπερβολικά τους ξηρούς καρπούς) στη θερμοκρασία που θέλετε.
Αφήστε τα να καθίσουν για 2 μέρες και μετά απολαύστε.
BTW, αυτό λειτουργεί εξαιρετικά και με τα αμύγδαλα.
Johnny @ Marylnd (DelMarVa για την ακρίβεια)
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now